Приетата от правителството мярка 60:40 няма да е ефективна, защото

...
Приетата от правителството мярка 60:40 няма да е ефективна, защото
Коментари Харесай

Ще се откаже ли малкият бизнес от мярката 60:40

Приетата от държавното управление мярка 60:40 няма да е ефикасна, тъй като против парите няма да има продукция. Това разгласи някогашният обществен министър Иван Нейков за поддръжката на бизнеса в изискванията на изключителното състояние поради ковид.

Експертите поучават да се дадат пари за активност, а не за спряло произвеждане, посочи Нейков. Той даде образец с заведенията за хранене – може да им се разпореди да сготвят за обществения патронаж.

Бившият обществен министър счита също, че микропредприятията (с до 9 работници), които са над 90%, ще им е по-лесно от чисто административна позиция да пратят хората на трудовата борса и след това отново да ги наемат.

Той посочи, че счита дейностите на Финансовото министерство за рационални и уравновесени, само че подсети че Дяволът е в детайлите.

Иван Нейков утвърждава и концепцията за по-голям дълг в тази обстановка. В такива моменти би трябвало да се взимат заеми, другояче може да се окаже, че знаем какво да вършим, само че нямаме пари да го създадем, посочи той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР