Приемни за жителите на свищовските села Драгомирово, Червена, Деляновци и

...
Приемни за жителите на свищовските села Драгомирово, Червена, Деляновци и
Коментари Харесай

Депутатът от ГЕРБ Станислава Стоянова в Свищовско: Правителството ще продължи да създава условия за доброто развитие на всяка община

Приемни за жителите на свищовските села Драгомирово, Червена, Деляновци и Овча Могила организира в понеделник националният представител от ГЕРБ Станислава Стоянова. Заедно с депутата от най-голямата парламентарна група, на приемните участва и ръководителят на Общинския съвет в Свищов доктор Кристиян Кирилов, а също кметовете на съответните обитаеми места – Марин Крачунов, Петко Василев, Валентина Тодорова и Нели Великова.

Държавата и локалната власт влагат непрекъснато в дребните обитаеми места и такова мнение споделят както кметовете, по този начин и жителите на посетените от Станислава Стоянова села. Това стана ясно по време на многочислените извършени срещи.

С разпореждане на Министерски съвет бяха отпуснати целево 500 000 лв. за ремонт на пътища във всички обитаеми места от община Свищов, които бяха разпределени съразмерно, съгласно броя на популацията, а в множеството от тях ремонтите към този момент са факт.

Въз основа на положителната съгласуваност сред централна и локална власт, на територията на община Свищов сполучливо се осъществят голям брой планове, припомниха Станислава Стоянова и доктор Кристиян Кирилов. Още през 2017 година бяха приключени два плана, финансирани по стратегия „ Красива България ” и от фонд „ Социална протекция ” към МТСП, с помощта на които Домашния обществен патронаж в Свищов разшири активността си и по този метод обхвана 11 от общо 15 обитаеми места в общината. И четирите села, които националният представител от ГЕРБ посети в понеделник, се употребяват от услугите на Домашен обществен патронаж – Свищов.

През април тази година, бе приключен план за възобновяване на обекти на образованието в община Свищов по Оперативна програма „ Региони в напредък ”, посредством който беше обезпечена съвременна, здравословна и функционална среда с високо равнище на енергийна успеваемост в ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий ” с. Овча могила. По този план бе осъществена замяна на цялата отоплителна система на учебното заведение с екологосъобразна такава, с което освен обезпечи по-комфортна конюнктура за възпитаниците на образователните заведени и усъвършенствана работна среда за учителите и личния състав, само че и реализира понижаване на нездравословните излъчвания, подпомагайки опазването на околната среда.

В село Овча могила действа първият в България Кризисен център, подчертаха пред народния представител Станислава Стоянова жителите на селото. Местната и централната власт ценят високо тази новаторска процедура, с помощта на което общината кандидатства по програмата за трансгранично и отбрани план за надграждане и разширение на потенциала. Основната цел е закупуване на техника за обезпечаване на бързи и съответни реакции при спешни обстановки и бедствия. Проектът се изготвя взаимно с румънската община Зимнич, като Свищов е водещият сътрудник, а общият бюджет е 1 млн. евро.

През лятото на 2017 година в Овча Могила бе оголен и Център за настаняване за пълнолетни лица с деменция. 40 индивида от обитаемото място работят в общественото.

По Проект за чиста околна среда към ПУДООС пък селата Овча Могила и Драгомирово получиха общо 20 хиляди лева Също по този начин, тази година Дирекция “Вероизповедани ” към Министерски съвет още веднъж отпусна близо 30 000 лева за неотложни поправки на църквите в селата Драгомирово, Овча могила и Червена.

Всички тези планове са показателни за това, че положителната съгласуваност и партньорство сред централната и локалната власт са в основата на мечтаното развиване на всяка една община, разяснява националният представител от ГЕРБ Станислава Стоянова, която бе безапелационна, че държавното управление на премиера Борисов ще продължи да основава условия за това.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР