Приемната майка от Бяла Слатина, обвинена в закана за убийство,

...
Приемната майка от Бяла Слатина, обвинена в закана за убийство,
Коментари Харесай

Приемната майка, обвинена в телесни повреди и изтезания над дете, е заличена от регистъра на приемната грижа

Приемната майка от Бяла Слатина, упрекната в закана за ликвидиране, нанасяне на телесни повреди и изтезания над повереното ѝ 10-годишно момче, е заличена от регистъра на приемната грижа незабавно откакто обществените схващат за случая.

Това съобщи в " Денят стартира " Мария Търнавска, шеф на Дирекция " Социално подкрепяне " - Враца.

Случаят е от 2021 година, само че стана прочут едвам през вчерашния ден, когато прокуратурата разгласи, че е повдигнала три обвинявания против 58-годишната жена.



Тя е минала курс за професионален приемен родител, след което през 2017 година в фамилията ѝ е настанено 10 годишно момче.

" Не след дълго почнали проблемите - детето е било бито, връзвано и заплашвано редовно до момента в който през 2021 година то отива на учебно заведение със своите синини и белези. Всичко това вижда учителят му, който неотложно уведомява шефът и обществените служби. Пострадалият е прегледан от правосъден доктор и е настанен в Център от фамилен вид. Приемният родител е премахнат от листата с приемни родители мигновено. Поканен е с цел да чуят и неговата позиция. Тя отхвърляше и плачеше и споделяше, че е нанесла единствено пестник. Но по тялото на детето имаше синини и порезни рани. " - сподели Мария Търнавска.

Учителите характеризират момчето като непретенциозно, свито и неконфликтно дете. Към сегашния миг то продължава да живее в Центъра от фамилен вид, където е добре приспособено и е намерило свои другари. Според Мария Търнавска детето към този момент е крепко физически и душевен и в положително прочувствено положение. С него не престават да работят психолози.

По случая следва да се произнесе съдът.

Още детайлности вижте във включването на Мирослава Георгиева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР