Приемете ме като гарант - вътрешен и външен, за редакционната

...
Приемете ме като гарант - вътрешен и външен, за редакционната
Коментари Харесай

Андон Балтаков: Приемете ме като гарант за редакционната независимост на БНР

„ Приемете ме като поръчител - вътрешен и външен, за публицистичната самостоятелност на БНР “. Това съобщи в предаването „ 12+3 “ новият общоприет шеф на Българското национално радио Андон Балтаков. " Откритият разговор и срещите с хората ще бъдат първите неща, които ще направя при влизането в Българското национално радио ", акцентира той.

Прозрачност на ръководството, цифровизация на работния развой и артикул, професионална реализация и капацитет за напредък на всички хора, предвидимо финансово бъдеще са четирите цели в бъдещата работа на Балтаков.

Той разгласи, че първото нещо, което ще изиска като документи, когато стартира работа, ще бъдат счетоводните книги:

„ Аз с изключение на публицист съм и икономист. Искам да видя салдото за приходите и за разходите… Краткосрочният ми проект е да засилвам комерсиалната активност, с цел да можем да покриваме разноските, ако разноските са повече от приходите. В дълготраен проект - да стартираме да работим със законодателя и с изпълнителната власт, с цел да осъществяваме концепциите за стабилно финансиране на публичната медия… Ако Радиото навлезе доста нападателно на комерсиалния пазар, то ще дисбалансира рекламния пазар в България, което не желая да върша “.

Андон Балтаков акцентира неизгодната позиция на районните радиостанции и по тази причина ще прегледа настоящия запас, с цел да може по-късно стратегически да се взема решение за финансовото заплащане в БНР.

„ Свободата на словото е била постоянно част от ценностната ми система. Свободата на словото не е единствено право, само че и обвързване... Няма и не може да има интервенция в публицистичната политика на Радиото. Но аз съм и поръчител пред обществото, че журналистическата продукция на медията ще отразява правилно явленията в света, мненията ще бъдат предпазени, с цел да се построи полифоничност и плурализъм “.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 MrBean (преди 2 секунди) Рейтинг: 16392 | Одобрение: 3582 Амиии нека промени БНР изключително Хоризонт,че като един радионекролог са. Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР