Приемайки еврото, ще имаме чистия лихвен профил на страните в

...
Приемайки еврото, ще имаме чистия лихвен профил на страните в
Коментари Харесай

Петър Андронов: Щом влезем в еврозоната, лихвите ни ще са същите, каквито са там

Приемайки еврото, ще имаме чистия лихвен профил на страните в еврозоната. Не може занапред да се каже накъде ще тръгнат лихвите ни, тъй като не можем да кажем накъде ще тръгнат лихвите в еврозоната, само че нашите лихви ще станат доста по-близки до тези във валутния съюз на Европейски Съюз. Това съобщи пред Нова телевизия ръководителят на Асоциацията на българските банки Петър Андронов.
Андронов беше безапелационен, че с ЕЦБ се поддържа връзка мъчно, тъй като банката е доста взискателна и би трябвало доста работа и старания, с цел да бъдат изпълнени условията – даже за развити страни. На въпрос дали щом сме в еврозоната, ще има безапелационна гаранция, че няма да има второ " КТБ ", банкерът не даде безапелационен отговор, само че беше сигурен, че условията са доста строги.
Относно това дали е добре или не да си в еврозоната и образци като този с Дания, която стои от години в чакалнята на валутния съюз, само че преднамерено не влиза в него, Андронов отговори, че това е въпрос на избор и ползи. Според него българският интерес е по-различен от датския и се движи в друга орбита.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР