Приемат се дебютните творби за участие в 51-ия Национален литературен

...
Приемат се дебютните творби за участие в 51-ия Национален литературен
Коментари Харесай

Приемат дебютни творби за тазгодишния конкурс Южна пролет ...

Приемат се дебютните произведения за присъединяване в 51-ия Национален книжовен конкурс " Южна пролет ", оповестиха от общинската администрация в Хасково.

Културното събитие ще се организира на 26, 27 и 28 април. За присъединяване в литературния конкурс се одобряват дебютни книги, кино сюжети и пиеси на създатели до 40 година Творбите може да  в жанровете лирика – стихосбирки, поеми, прозаичност – разкази, повести и романи, литературни рецензия и история, детска литература, кино сюжет и драматургия.

Дебютантите ще бъдат оценени от квалифицирано жури. Община Хасково присъжда във всеки от шестте жанра премията Лауреат с бронзова статуетка Пегас и парично заплащане  1000 лева

Връчва се и премия на името на първия български съвременен книгоиздател „ Александър Паскалев “ в размер на 2000 лева за повсеместен принос в региона на литературата и изкуството.

Книгите, филмовите сюжети и пиесите за състезанието би трябвало да са издадени в интервала от 1 януари 2022 година до 31 март 2023 година, в това число. Те да се показват най-късно до 4 април т. година в пет екземпляра, които не се връщат на създателите, дружно с биографични данни за дебютанта, негова фотография, e-mail и номер на мобилeн телефон. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР