Приемът по мярка „Инвестиции в предприятия“ от Националната програма за

...
Приемът по мярка „Инвестиции в предприятия“ от Националната програма за
Коментари Харесай

До 30 април се удължава приемът на документи за модернизация на лозаро-винарския сектор

Приемът по размер „ Инвестиции в предприятия “ от Националната стратегия за подкрепяне на лозаро-винарския бранш 2019 – 2023 година се удължава до 30 април поради наложените противоепидемични ограничения. По мярката, даваща опция за рационализация на винарските мазета, документи за подкрепяне се одобряват от 16 март. Крайният период за подаване на заявки беше до 10 април.

Удължаването на приема по размер „ Инвестиции в предприятия “ се подхваща за обезпечаване на условия, щадящи здравето на бенефициентите, както и обезпечаване на тяхното улеснение. В изискванията на по-продължителен банкет с авансово записани часове ще може да се съблюдава броя бенефициенти, планиращи да подават документи, в съответен ден, като се заобикаля тяхното скупчване в постройката на фонд „ Земеделие “. В допълнение, поради изключителната конюнктура в страната, бенефициентите ще разполагат с по-дълъг период за обезпечаване на нормативно изискуемите документи, както и за премахване на възможни неточности и пропуски в документите.

Кандидатите по размер „ Инвестиции в предприятия “ с изключение на за закупуването на нови машини и уреди, свързани с процеса на произвеждане и предпазване на вино, ще могат да аплайват и за строително-монтажни работи по създаване, надстрояване, продължение и/или реорганизация на здания, предопределени за произвеждане и предпазване на вино, надзор на качеството на създадените виновност и др.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР