Приемът на кандидатстудентски документи в Университета по хранителни технологии ще

...
Приемът на кандидатстудентски документи в Университета по хранителни технологии ще
Коментари Харесай

Отличници атакуват УХТ, за да продължат образованието си

Приемът на кандидатстудентски документи в Университета по хранителни технологии ще продължи до 30 юни в това число. В момента акцията е в разгара си, съобщи зам.-ректорът по образователна активност и научен състав доцент доктор Христо Спасов. Той напомни, че с изключение на на място и в оторизираните бюра за банкет, документи се подават и online.

21-годишният Пламен Чилов е работил 2 години след довеждане докрай на Езикова гимназия " Иван Вазов “, с цел да събере средства и да стане студент в Университета по хранителни технологии. " Няма кой да ме устоя и ще се наложи да работя и по време на следването ", изясни той пред комисията по приема на документи, ситуирана в 225 зала. 

Желае да се развива в региона на програмирането и благодарение на специалистите той уточни като първо предпочитание " Компютърни системи и технологии “ в постоянна форма на образование. Възприе концепцията да си потърси почасова работа в тази област. Завършил е елитната гимназия с италиански, има отличен триумф и има вяра, че по този начин ще се показа и по време на следването си.

Айтен Джуменова дойде от Мадан дружно с по-голямата си сестра Айлин. Иска да учи " Биотехнологии “ и да следва нейния път. Тя е отличничка и приемането й в тази компетентност е обезпечено, сподели шефката на Учебен отдел Галина Пантелеева. " Много елементарно я убедих да тръгне по моя път – незабавно след дипломирането си получих 2 оферти за работа ", описа Айлин и даде обещание да оказва помощ и по време на следването. Айтен също е с отличен триумф от СУ " Отец Паисий “ чуждоезиков профил в родния си град и доста добре владее британски език.

Станимира Николова и Васил Василев са приключили Професионална гимназия по туризъм " Проф. доктор Асен Златаров “ в Пловдив. Той желае да учи " Компютърни системи и технологии “, а тя – компетентност " Туризъм “. Двамата зрелостници идват за 3-ти път да питат по кое време, по какъв начин и какви документи да подадат, с цел да не пропуснат периодите за кандидатстване в университета, сподели Пантелеева. Станимира показа, че мечтае да работи в региона на туризма и един ден да има лична туристическа организация.

Иванка Нашкова също е отличничка, само че от Националната комерсиална гимназия в Пловдив. Кандидатства " Индустриален мениджмънт “ и " Индустриален бизнес и предприемачество “. Желанието й е да работи в огромна компания у нас, а може и в чужбина. Избрала е УХТ, откакто обширно е прегледала образователните проекти в разнообразни висши учебни заведения в страната.

Последните кандидатстудентски изпити по Химия и запазване на околната среда и Математика са на 1 юли 2022 година Те ще се проведат online, както бяха предварителните. В рамките на 60 минути претендентите ще отговорят на 25 въпроса и незабавно ще схванат оценките си. Първото класиране ще бъде оповестено на 3 юли 2022 година

В две нови специалности ще бъдат одобрявани бакалаври през образователната 2022/2023 година Това са " Компютърно ръководство и автоматизация “ и “Технология на парфюмерийните, козметичните и ароматно-вкусовите артикули ". Актуализираните наименования подхождат на перспективни и влиятелни посоки от хранително-вкусовата промишленост и ще подобрят известността им от страна на кандидат-студентите.

Университетът предлага атрактивно портфолио от специалности в региона на храните, напитките и козметичните артикули, храненето и туризма, биотехнологията, стопанската система и мениджмънта, компютърните системи и автоматизацията и машинното и топлинното инженерство. Те са съобразени със актуалните условия на пазара на труда, което разрешава над 80% от учащите се да стартират работа по специалността още като студенти или скоро след дипломирането.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР