Приемът на кандидат-студенти в Русенския университет за академичната 2021/2022 година

...
Приемът на кандидат-студенти в Русенския университет за академичната 2021/2022 година
Коментари Харесай

Русенският университет приема кандидат-студенти в 50 специалности

Приемът на кандидат-студенти в Русенския университет за академичната 2021/2022 година е в 50 специалности от 23 професионални посоки в седем области на висшето обучение, оповестяват от университета в крайдунавския град.

Кандидатстудентските изпити за банкет се организират в две сесии - предварителна и постоянна.

По мотив на ограничението на заплахата от разпространяване на ковид и спазването на противоепидемичните ограничения първата опция за полагане на конкурсен изпит за банкет на 23 януари (събота) ще се състои онлайн. Всички декларирали предпочитание за явяване на тази дата ще бъдат осведомени ден преди изпита (на 22 януари) за адреса на виртуалната изпитна зала.

От Русенския университет осведомят, че предварителната сесия ще се състои в осем съботни дни - на 23 януари, 6 и 20 февруари, 6 и 20 март, 3 и 17 април и 8 май, а постоянната е в два дни - на 3 и 4 юли 2021 година.

 Русенският университет минава на онлайн образование Виж още

Кандидатите могат да подадат поръчки за присъединяване в изпити в бранш " Прием на нови студенти " или онлайн на адрес -до два дни преди избраната дата. Изпити ще има в Русе, Силистра, Разград и Видин.

При явяване на изпити претендентите заплащат такса в размер на 50 лв. за един изпит и по 30 лв. за всеки идващ.

Изпитите са под формата на тест с обща и специфична част. Общата част съдържа 20 въпроса по български език и езикова просвета, а специфичната част обгръща 40 въпроса в области по желание - Български език, История на България, Общотехническа подготовка, Математика, Информатика и осведомителни технологии, Икономическа география на България, Биология и Химия.

Оценки от положени след 2008 година държавни зрелостни изпити /ДЗИ/ се признават за кандидатстудентски изпити и могат да се употребяват при кандидатстване в съвсем всички специалности. Абитуриентите, завършващи през тази година, могат да се възползват от опцията за опазване на място в мечтана компетентност посредством прелиминарен конвенционален банкет на база оценки от ДЗИ, положени през актуалната година. Ако претендентът се яви и на конкурсен изпит, при образуването на спортния му бал се зачита по-високата оценка.

Кандидатстудентските изпити по Български език и История на България за компетентност Право, и по Биология за специалностите Акушерка, Медицинска сестра и Лекарски помощник са наложителни. Оценките от държавни зрелостни изпити не могат да заместват тези изпитни оценки.

" Въведената от Русенския университет технология за онлайн осъществяване на кандидатстудентски изпити е основана на истинска платформа за генериране на многовариантни проби от затворен вид в действително време при заложена дълготрайност и автоматизирана инспекция. За обезпечаване на видео и аудионаблюдение на изпита програмата е интегрирана със системата за конферентни връзки " BigBlueButton ", изясняват от висшето учебно заведение в Русе, представени от Българска телеграфна агенция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР