Приемът на достатъчно количество вода е не само полезен, но

...
Приемът на достатъчно количество вода е не само полезен, но
Коментари Харесай

12 лесни трика, с които да увеличим ежедневния си прием на вода

Приемът на задоволително количество вода е освен потребен, само че и е безусловно нужен, с цел да имаме крепко тяло и бърз разум.

Въпреки че изгодите от хидратирането на тялото са доста - добра чревна флора, мека кожа без бръчки, загуба на тегло и т. н., също по този начин то оказва помощ за по-добър надзор над диабета.

Нека да разгледаме някои от триковете, които ще създадат задачата по увеличение на дневния ви банкет вода доста по-лесна.

 Thinkstock

Първото предписание е да си направете си график.

Определете какъв брой чаши или литра вода би трябвало да консумирате всеки ден и направете график, онагледяващ вашата цел.

В идеалния случай мъжете би трябвало да употребяват минимум 2.5 литра, а дамите - минимум 2 литра вода на ден. Може да изчислите и сами нужното ви количество вода – формулата е по 30 мл вода на кг телесно тегло.

Т.е. в случай че тежите 60 кг, умножете ги по 30 и ще получите 1800 мл дневна дажба.

Също по този начин би трябвало да определите времето, когато ще приемате вода. Например можете да превърнете в процедура да изпивате чаша вода преди или след всяко взимане на душ, след всяко вървене до тоалетна или всякога когато станете, с цел да раздвижите краката си по време на работа.

 вода Thinkstock

Друго предписание е да пиете вода преди хранене.

Счита се за добра процедура да се пие по малко вода преди всяко хранене, защото това оказва помощ да не се чувствате толкоз гладни, което, от своя страна, ви защищава от преяждане. Пиенето на чаша вода към половин час преди хранене също е добър способ за подкрепяне на храносмилането.

Дръжте постоянно вода наоколо. Добра концепция е да държите постоянно една бутилка, цялостна с вода, на бюрото си, когато работите, или да я носите в чантата си по време на пътешестване. Оставете бутилка с вода покрай леглото си, ако ожаднеете през нощта. Ще пиете малко повече вода, в случай че тя е непрестанно в полезрението ви.

 Thinkstock

В галерията ни ТУК ще намерите останалите ни препоръки, които ще ви оказват помощ да пиете повече вода всекидневно.

Не пропускайте нашия нов раздел "Оферти ", в която ще откриете потребни, практични и прелестни артикули на промоция от българския пазар , особено селектирани за вас от екипа на Edna.bg.

За още потребни и практични публикации харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР