Приемането ни в Шенген е въпрос на доверие, техническите критерии

...
Приемането ни в Шенген е въпрос на доверие, техническите критерии
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Приемането ни в Шенген е въпрос на доверие

Приемането ни в Шенген е въпрос на доверие, техническите критерии сме ги изпълнили. Това съобщи пред бТВ някогашният външен министър и посланик Надежда Нейнски.

По думите ѝ, с цел да се премине тази сериозна граница на доверието в страните, които към момента не са уверени, че България би трябвало да е част от шенгенското пространство, би трябвало да излъчваме предсказуемост и поредност, би трябвало да изглеждаме съществено.

Тя посочи, че след позитивната позиция на премиера на Нидерландия Марк Рюте се чака удобно за нас решение от Народното събрание на страната, само че към момента остават Австрия и Унгария, които имат възражения.

Нейнски уточни, че нуждата е основала евроатлантическото болшинство, само че е належащо да има съдружно съглашение за ръководството, с цел да е ясно кой каква отговорност носи и да има предсказуемост и поредност.

Тя е безапелационна, че официализирането на връзките в обединението ще изпрати сигнал на открито и България ще бъде одобрявана по-сериозно на интернационалното поле. По думите ѝ е обидно обединението да се назовава „ сглобка “.

„ Много е мъчно и те си дават сметка, че се заплаща цена. Но и в този момент се заплаща цена. “ – означи Нейнски.

Сключването на съдружно съглашение обаче е въпрос на народен интерес, безапелационна е тя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР