Приемането на законодателството за скрининг на инвестициите от България е

...
Приемането на законодателството за скрининг на инвестициите от България е
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ Кенет Мертен похвали законодателството за скрининг на инвестициите

" Приемането на законодателството за скрининг на вложенията от България е образец за общите цели сред България и Съединени американски щати. Заедно сме изправени пред общи провокации. Ние поддържаме свободния пазар, само че не всички се придържат към неговите стандарти, а от време на време има и кражба на активи и други действителни нарушавания. Затова ефикасният обзор е потребен за всички страни, когато става дума за вложения. "

С тези думи Кенет Мертен, дипломат на Съединени американски щати в България, се обърна към участниците в почналия в столичния хотел " София Балкан Палас " обществено-политически конгрес " Икономическа сигурност и скрининг на вложенията " - взаимно събитие на Центъра за проучване на демокрацията (ЦИД) и вашингтонския Център за интернационално частно предприемачество (CIPE).

Посланик Мертен съобщи, че измежду целите на Съединени американски щати е задълбочаването и разширението на капиталовите връзки с България. 

Като образец за позитивната динамичност в двустранните връзки на Съединени американски щати с България дипломатът посочи културния продан, съдействието в областта на гражданското общество, в стопанската система, където се регистрира прогрес в информационно-комуникационните технологии и финансовия бранш. 

Снимка: Пламен Стоименов



Като блестящи той дефинира опциите за съдействие в полето на изкуствения разсъдък и киберпространството.  " Продължаваме да задълбочаваме и разнообразяваме взаимоотношенията си ", съобщи Кенет Мертен и добави, че би трябвало да има и ефикасни принадлежности за отбрана на сигурността.  

Стъпвайки на половинвековния опит на Съединени американски щати в региона на използване на механизъм и ограничения за гарантиране на икономическата сигурност, дипломат Мертен уточни, че тази процедура изисква положително съдействие сред министерствата и регулаторните органи, изисква съвещания с вложителите. 

" Искаме в България да има пропорционална система за бистрота, която страна ще се възползва от вложенията в отбрана на нейните ползи и в научната и развойната активност ", уточни дипломат Мертен и добави: " Убедени сме, че можете да извършите тези цели ". 

Посланик Мертен завърши своето послание по този начин: " Подкрепата на Съединени американски щати ще бъде постоянно с вас ".

Въвеждането на скрининг е сериозен детайл за обезпечаване на продължаващ достъп до продуктивни и транспарантни финансови потоци от страните от Г7. България одобри своето първо законодателство за скрининг на вложенията при започване на 2024 година Сега страната се приготвя да сътвори съответните институции, да усъвършенства качествата им за осъществяване на процедурите за скрининг и да актуализира своята тактика за поощряване на вложенията, с цел да отговори на условията на актуалната геоикономика. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР