Приемането на Закон за личната помощ ще бъде поредната грешка

...
Приемането на Закон за личната помощ ще бъде поредната грешка
Коментари Харесай

Иван Нейков: Приемането на Закон за личната помощ ще бъде поредната грешка в социалната сфера

Приемането на Закон за персоналната помощ ще бъде следващата неточност в обществената сфера. Това сподели някогашният обществен министър Иван Нейков.
По думите му казусът е доста по-голям от този, който слагат майките на деца с увреждания. Според него е належащо изработването на кодекс за правата на хората с увреждания, който би сложил обществените действия на здрава основа. Нейков разяснява, че България не се отличава от другите европейски страни по мащаба на казуса, защото съвсем във всички страни хората с увреждане са към 8 - 10% от популацията, съобщи организация Фокус.
" Благодарение на митинга на майките на деца с увреждания, има опция нещата да се създадат както би трябвало. Сега обществото отвори прозореца и от страна на Министерството на труда и обществената политика стартира се приказва за Кодекс за правата на хората с увреждания, което съгласно мен е верният път. Сега е моментът да се опитаме да възстановим разговора и всички би трябвало да вземат участие. Лоша е обстановката, в която не си приказват представителни и непредставителни организации на хората с увреждания. Това е неприемлива обстановка ", сподели още Иван Нейков.
Той добави, че преди години обществената политика се е отчитала по размера на дадените пари. Според него това е неточност, тъй като фактът, че се дават повече средства не значи, че хората получават повече или по-качествени услуги.
" Това ще бъде и огромното предизвикателство пред Кодекса за правата на хората с увреждания ", добави той и посочи, че той би могъл да бъде направен за период от 6 до 10 месеца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР