Приемането на президентското вето е задължително, но генералното решение е

...
Приемането на президентското вето е задължително, но генералното решение е
Коментари Харесай

И Крум Зарков се изказа за ветото на президента

Приемането на президентското несъгласие е наложително, само че генералното решение е в Народното събрание да има повече хора, които милеят за националния, а не за частния интерес. Това сподели заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Крум Зарков по време на дебатите по президентското несъгласие по Закона за приватизационен и следприватизационен надзор, съобщи организация „ Фокус “.

Според Зарков тези, които дават обещание на заинтригувани лица, че противоречивият законопроект ще мине, не биха желали да се ангажират с неофициалния си ангажимент. Той разкритикува Министерски съвет, че избира законопроектите, създадени в министерства, да се внасят от народни представители. „ Това важи с особена мощ, за най-голямата парламентарна група, за гръбнака на това ръководство, за партия ГЕРБ, без която тези законопроекти не могат да видят бял свят “, добави Зарков.

Според него ГЕРБ внасят законопроекти посредством техни сътрудници или обособени народни представители. „ Хитрината е доста елементарна. Трябва да си обезпечат ход. Ако стане скандал, той е за сметка на различен “, сподели Зарков.

По думите му е добре, че това несъгласие ще бъде признато, само че това напълно не е задоволително. „ Благодарение на президента на Републиката през днешния ден ще предотвратим ощетяването на българската хазна, само че огромната заплаха за българската народна власт, Конституция и парламентаризъм остава. Тя се крие в метода на действие на това Народно заседание “, добави Зарков.

Колегата му Валери Жаблянов добави, че ГЕРБ са властта на олигархията. " Ситуацията не е хумористична. Тя е сатирична. Няма по какъв начин да приемете законодателни ремонти, които дават опция на частен магнат вследствие на нарушаване на закона да прибере 60 млн. лева ", добави Жаблянов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР