Приемането на еврото са обсъдили основно коалиционните партньори на съвет

...
Приемането на еврото са обсъдили основно коалиционните партньори на съвет
Коментари Харесай

Приемането на еврото обсъди коалиционен съвет тази вечер

Приемането на еврото са разискали главно съдружните сътрудници на съвет довечера. Целта продължава да бъде България да влезе в еврозоната на 1 януари 2024г. Ще успее ли обаче страната ни да извърши критериите не е ясно.

Това сподели Георги Ганев от " Демократична България ", представен от " Нова ".

Той направи изказването на излизане от срещата на съдружните специалисти, които довечера се събраха на среща в Министерство на финансите.

" Подкрепата за фамилии с деца ще бъде призната. Подкрепата за пенсионерите, ще бъде призната - въпросът е тъкмо в какъв вид. 25-те стотинки за гориво въобще не ги обсъждахме, сподели още Ганев. Нямаме дефинитивно решение за антиинфлационните ограничения. Очакването е бюджетът да има задоволително запаси, с цел да бъде в помощ на всички стопански единици ", сподели той.
 Обсъждат отстъпка при зареждане на гориво до 50 литра
Обсъждат отстъпка при зареждане на гориво до 50 литра

Предложението е част от премисляните от кабинета антикризисни ограничения

Той изясни, че подуправителят на Българска народна банка Калин Христов е показал структурата на отчета, който ще даде концепция за изгода, разноски, преимущества и провокации от приемането на еврото.

" Датата за приемане на еврото остава 1 януари 2024 година. Страната ни категорично ще би трябвало да посика отчет от Европейската комисия и Европейската централна банка за готовността на България за приемане на еврото. Той би трябвало да бъде подготвен почти май 2023 ", стана ясно от думите на Ганев.

Коалиционните сътрудници са обсъждали и прага за регистрация по Данък добавена стойност за кратно, само че не са обсъждали тавани на цени от дребната потребителска кошница.
 Извънреден експертен съвет разиска еврото и антикризисните ограничения
Извънреден експертен съвет разиска еврото и антикризисните ограничения

Престои ограниченията да бъдат разисквани по групи

Анализът продължава да се случва и в основа на тях ще се вземат съответните решения, сподели още Ганев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР