Приемането на деца бежанци без родители се е превърнало в

...
Приемането на деца бежанци без родители се е превърнало в
Коментари Харесай

Шведите развъртяха сладък бизнес с бежанци сираци

Приемането на деца бежанци без родители се е трансформирало в Швеция в същински бизнес, оповестява телевизионният канал СВТ. Семействата, които одобряват такива деца, получават по 12-18 хиляди крони (1430-2140 долара) държавна помощ. Според телевизионния репортаж, тези, които търсят полза, звънят в общинските служби и питат, по какъв брой деца могат да приютят и какъв брой ще получат за това. Те петнят и хората, които откровено желаят да оказват помощ на деца от страните, където се водят войни. От началото на годината в кралството са подали молби за леговище 65 хиляди мигранти. Сред тях има рекорден брой деца, които не се съпровождат от родители или други възрастни - повече от 12 хиляди.

Едновременно с това в Германия до момента в който полицията записва бежанците, децата на прогонените от споровете в Близкия изток получават играчки и флумастери, с цел да рисуват. Полицията на Пасау пусна в Twitter тръгваща рисунка на сирийско дете, закачена в хале, където оформят документите на бежанците, написа в. „ Билд “.

На картинката, разграничена на две, условно са нарисувани две страни – едната, обзета от война, опустошения и кръв – Сирия, обозначена със сирийското знаме. Другата половина от листа е мирна и подредена, над нея се вее немския байрак. Тази рисунка доста ни трогна, споделя представителят на Федералната дирекция на полицията в Мюнхен Фабиан Хюпе.

В същото време във Финландия пък се държаха не изключително отзивчиво с група бежанци. В град Лахти през нощта против петък бе атакуван с камъни рейс, цялостен с мигранти, един от нападателите даже бил облечен в костюм на член на Ку-Клукс-Клан. Правителството на страната, включително и министър председателят Юхя Сипиля осъдиха случилото се в Лахти и подчертаха, че към такива дейности не би трябвало да се демонстрира никаква приемливост.

По оценка на вътрешното министерство на Финландия в страната през тази година може да дойдат към 30 000 имигранти, което е двойно повече от предварителните сметки. В страната сега има над 20 бежански лагера и се готви откриването на нови.
Бежанците пилеят парите на италианските данъкоплатци в игрални зали и бюра за залагания, написа италианският в. "Джорнале ". Всеки месец на бежанците в Италия, които живеят във краткотрайни центрове, се дават по 75 евро за персонални потребности, като да вземем за пример пазаруване на цигари.

В последно време обаче зачестяват сигналите, че бежанци били видяни да харчат отпуснатите им суми в игрални зали или бюра за
залагания. Първият сигнал беше подаден от заместник-кмета на град Бусто Арсицио Джампиеро Регуцони. Той персонално станал очевидец на това по какъв начин четирима-петима мигранти залагали в локално заведение. В Италия има 48 000 бежанци, разпределени във краткотрайни приемни центрове. За покриване на техните потребности годишно се обезпечават 44 милиона евро.

Междувременно стана известно, че унгарските управляващи са повдигнали обвинявания против 8104 мигранти за незаконно прекосяване на границата за последните 10 дни, оповестиха от полицията в Будапеща. 7804-ма са нарушили границата с Хърватия, а 298 със Сърбия. Срещу четирима е повдигнато обвиняване за подправяне на документи. От началото на годината в Унгария са регистрирани над 250 000 незаконни прекосявания на държавната граница на Унгария.

ЕС ще бъде изправен пред огромен миграционен напор даже в случай че се постави завършек на спора в Сирия, съобщи ръководителката на европейската дипломация Федерика Могерини. Нека не се самозаблуждаваме. Днес в центъра на вниманието е Сирия с 4 милиона бежанци в чужбина и 8 милиона прокудени от вкъщи си в самата страна. Освен Сирия обаче, по целия свят има войни, апетит, мизерия, съобщи Могерини пред италианския в. "Република ". Дори по някакво знамение да решим на следващия ден сирийския проблем, Либия ще остане отворен и безотговорен кулоар към Европа, най-малко до момента в който успеем да възстановим държавността там. А с изключение на Либия имаме цяла Африка, добави тя.

Сирийците са най-голямата национална група измежду стичащите се към Европейски Съюз бежанци и мигранти. Според Международната организация по миграцията сирийци са над 182 000 души от общо 485 500 души, пристигнали в Гърция и Италия от 1 януари насам, напомня ДПА, представена от "Монитор ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР