Приемането на бюджета е сигнал за стабилно съдържание. Важно е,

...
Приемането на бюджета е сигнал за стабилно съдържание. Важно е,
Коментари Харесай

Атанасов за приемането на бюджета: Имаше спорове, но все пак не виждах опасност да не успеем

„ Приемането на бюджета е сигнал за устойчиво наличие. Важно е, че приехме финансовата рамка, тъй като има политическо предписание – не се ли одобри бюджета на държавното управление, то би трябвало да подаде оставка. Имаше разногласия, само че въпреки всичко не виждах такава заплаха, съобщи по bTV съпредседателят на „ Демократична България “ ген. Атанас Атанасов.

Той напомни, че се приема бюджет на седмия месец от годината, половина пари към този момент са изхарчени, само че е значимо, че страната е влезнала в естествен темп на живот.

„ Бюджетът в главната си рамка беше непокътнат и беше признат. Това, че се усилват трудовите хонорари за чиновниците на Министерство на вътрешните работи е значимо решение.

Ген. Атанасов описа и за квалифицираният план, който би трябвало да бъде подписан от ПП-ДБ и ГЕРБ, за метода по който се вземат решенията.

„ Това ще се случи най-вероятно в понеделник. Нужно е, с цел да има правила, по които работи това болшинство, тъй като неналичието на правила в връзките сред нас основава неприятни обстановки “, сподели още той. „ Правени са доста огромни взаимни отстъпки, с цел да действа обикновено парламентарната република, тъй като през последните две години беше президентска. Трябваше да се прекъсне служебната власт, това касаеше доста взаимни отстъпки, доста воля. “

Относно конституционните промени на ПП-ДБ, той сподели, че се приема от другите политически сили, единствено концепцията за мандатността на кметовете не било признато.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР