Приемането на бадеми намалява глада, без да увеличава теглото, установи

...
Приемането на бадеми намалява глада, без да увеличава теглото, установи
Коментари Харесай

Бадемите намаляват усещането за глад

Приемането на бадеми понижава глада, без да усилва тежестта, откри американско проучване, представено от БГНЕС.

Учени от университета Пардю в щата Индиана откриха, че консумирането на 43 грама печени, леко подсолени бадеми всеки ден понижава глада на доброволците, усилва равнищата им на витамин Е и приема на " положителни " мазнини, без да води до трупане на килограми.

Това значи порция от 30 бадема. Изследователите провели 4-седмично изследване на последствията от потреблението на бадеми върху тежестта и апетита. В проучването взели участие 137 възрастни с нараснал риск от диабет от втори вид.

Участниците били разграничени на пет групи – контролна група, която избягвала всевъзможни ядки и семена, група, която приемала 43 грама бадеми на закуска и една, която приемала ядките на обяд. Имало и група, която консумирала бадемите заран и друга, която ги приемала следобяд.

Доброволците не спазвали никакви други правила с изключение на да следват нормалните си привички за хранене и физическа активност. Резултатите посочили, че въпреки те да приемали към 250 калории дневно под формата на бадеми, те като цяло не приемали спомагателни калории.

" Изследването демонстрира, че бадемите са добър вид за междинно хранене, изключително за тези, които се тревожат за тежестта си ", съобщи ръководителят на изследването доктор Ричард Матис, професор по диетология в университета Пардю. " В това проучване участниците компенсираха спомагателните калории на бадемите, тъй че дневният им банкет на сила не се усили. Те съобщаваха за понижен апетит и предпочитание за следващо хранене, изключително когато бадемите били употребявани като междинно хранене, а не по време на ястие ", добави той.

Преди време беше открито, че бадемите усилват чувството за задоволеност както при хората с обикновено тегло, по този начин и при хората, страдащи от затлъстяване. Това се дължи на мононенаситените мазнини, протеини и фибри, съдържащи се в бадемите. Предишни проучвания откриха още, че бадемите понижават заплахата от рак на черния дроб поради наличието си на витамин Е. Наличието на този витамин в ядките защищава и от сърдечни болести и нарушение на зрението в преклонна възраст.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР