Приемаме третия мандат не с някакъв особен ентусиазъм, защото си

...
Приемаме третия мандат не с някакъв особен ентусиазъм, защото си
Коментари Харесай

Вигенин: Ще задържим мандата повече от седмица, ако има желание за правителство - Политика

Приемаме третия мандат не с някакъв необикновен възторг, тъй като си даваме сметка какъв брой мъчно ще бъде, само че считаме, че нашият политически опит дава късмет да създадем среда, в която партиите да могат да си приказват и - в случай че има политическа воля, да стигнем до решение за основаване на държавно управление. 

Това съобщи депутатът от " Българска социалистическа партия за България " и заместник-председател на Народно събрание Кристиан Вигенин по Българска национална телевизия. 

На Националния съвет на следващия ден се чака да бъде даден мандат на управлението на Българска социалистическа партия да беседва с всички политически обединения.

" Трябва да забележим на тези диалози две неща - първо, има ли откровено предпочитание да търсим единодушие за основаване на държавно управление и в случай че има такова, да подходим по идващите въпроси - кои са политиките, законите, дейностите, които би трябвало да предприеме едно държавно управление. Да забележим какъв небосвод бихме дали на едно такова държавно управление дали ще се търси вид за по-дългосрочен кабинет или по-краткосрочен с ясна стратегия. Трябва и да обсъдим дали такова държавно управление би трябвало да бъде на първо място експертно, в което да няма политически фигури или в него да вземат участие политически фигури от партиите, които застават зад него, което значи един по-сериозен ангажимент ", изясни Вигенин. 

Но не слагаме тези неща като предварителни условия, посочи той. 

Той посочи, че в случай че при първата среща няма настройка и няма откровено предпочитание за основаване на държавно управление, тогава няма смисъл и от идващите стъпки. Ще се опитаме деликатно да преценим какво друго можем да създадем този път, с цел да се направи този финален опит. Този мандат не го преглеждаме като на Българска социалистическа партия, а като мандат на целия парламент, който има финален късмет да сътвори държавно управление, добави Вигенин. 

Парламентарната група мандатоносител няма период да излъчи министър-председател, само че откакто го уточни има седмица да показа кабинет. Ако на диалозите забележим, че има смисъл и може да се стигне до държавно управление, няма да бързаме. В противоположен случай няма за какво да задържаме мандата, изясни Вигенин. 

Готови сме да беседваме рационално, не става дума за отвод от правила и позиции, безапелационен бе той. Призоваваме да не се изваждат напред разликите, а общите неща, сподели още Вигенин.  Дойде време да се вършат взаимни отстъпки, акцентира той. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР