Приемаме днешното дарение като израз на признание за усилията, полагани от

...
Приемаме днешното дарение като израз на
признание за усилията, полагани от
Коментари Харесай

МВР получи превозни средства от Мисията на Международната организация по миграция в България

Приемаме днешното подаяние като израз на признание за напъните, полагани от Министерство на вътрешните работи, съобщи заместник-министър Милко Бернер на днешната гала по предаване на дарението. Той напомни, че миграционните процеси са едно от основните провокации, с които ЕС се сблъсква през последните години и управлението на тези процеси са от изключително значение както за Европейски Съюз, така и за района. Зам.-министър Бернер изрази убеденост, че съдействието с Международна организация по миграция /МОМ/ и задачата й в България ще продължи да се развива в дух на неприкритост, ползотворно съдействие и спазване на общите полезности, които споделяме. Днешното подаяние е знак за това ползотворно взаимоотношение, а техниката ще укрепи оперативната активност на МВР,както и ще даде опция за бърза реакция при незабавни и спешни обстановки, каквито в подтекста на миграционните процеси постоянно са вероятни.

Дарените от Мисията на Международна организация по миграция (МОМ) в България превозни средства са предопределени за нуждите на Дирекция „ Миграция “ с цел укрепване потенциала на институцията в доброто ръководство на миграционните потоци. Церемонията по предаването им се състоя в навечерието на Деня на мигранта – 18 декември. Превозните средства ще бъдат употребявани от Дирекция „ Миграция “ за обезпечаване на потребностите на граждани на трети страни, търсещи международна протекция на територията на Р България.

Дарението е вследствие на изпълнението на Грантово съглашение HOME/2016/AMIF/AG/EMAS/0051 „ По-нататъшно възстановяване на капацитета за приемане на българската система за управление на убежището и миграцията “, подписано сред Европейската комисия и МОМ в границите на Механизма за спешно подпомагане в границите на фонд „ Убежище, миграция и интеграция “.

Проектът планува още доставка на контейнери за създаване на населено място за първоначално настаняване на жители на трети страни в СДВНЧ - гр. Любимец, доставка на реанимобили за потребностите на Медицинския институт – Министерство на вътрешните работи, както и подобряване на изискванията на приемане в центровете на Държавната организация за бежанците към Министерския съвет и доставка на транспортни средства за нуждите на организацията.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР