Приемам изцяло предложението на БСП да има референдум за Истанбулската

...
Приемам изцяло предложението на БСП да има референдум за Истанбулската
Коментари Харесай

Илияна Йотова одобрява да има референдум за Истанбулската конвенция

Приемам напълно предлагането на Българска социалистическа партия да има референдум за Истанбулската спогодба. Това съобщи в събота вицепрезидентът Илияна Йотова пред бТВ.

”Нека да има референдум, това значи да се обясни този документ на хората”, разяснява тя.

Според нея кабинетът е дал своя вот конвенцията преждевременно – преди да приготви пакет от закони, които да я съпровождат.

В началото на седмицата Йотова и президентът Румен Радев дадоха брифниг във връзка година от встъпването им в служба.

По думите на Йотова властта не е трансформирала Радев. ”Президентът самичък взима решенията. Чува разнообразни отзиви, само че последната дума е негова”, посочи тя.

В отговор на въпрос приема ли тезата на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, че ниският рейтинг на институцията се дължи и на нападките на

Румен Радев вицепрезидентът сподели: ”Румен Радев не е обидил Народното събрание като институция, това беше угриженост и тревога”, уточни Илияна Йотова.

Тя отбрани правото на Българска социалистическа партия да внесе избор на съмнение и разяснява, че неприятен усет по-скоро е внушението, че ”трябва да заметем всичко под килима, с цел да се представим пред Европа”.

Йотова разяснява и проблема с килъра на татко ѝ, който изискал да бъде опрощение.

”Опитах се да прочета документите, само че в първите страници прочетох някои неща, и по тази причина помолих президента да се занимае с този случай по изключение.

Всъщност прочетох последните думи на татко ми, които в никакъв случай не съм виждала преди този момент. С ясното схващане, че живота му приключва неговото обръщение е към мен и сестра ми”, описа Илияна Йотова.

Бащата на Йотова – Малин Тодоров е атакуван с нож във влака София – Драгоман преди 15 години и почива от раните си в ”Пирогов”.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР