Прием по повод 140 години от установяване на дипломатически отношения

...
Прием по повод 140 години от установяване на дипломатически отношения
Коментари Харесай

140 години дипломатически отношения между Великобритания и България

Прием във връзка 140 години от определяне на дипломатически връзки сред Обединеното кралство и Република България бе даден в Лондон от английското външно министерство и българското посолство. Според посланикa ни на Острова Марин Райков, българските жители нямат учредения да се тормозят за правата си след Брекзит.

Единият от домакините на събитието, английският министър за Европа Кристофър Пинчър посочи в словото си пред присъстващите, че въпреки и светът да се трансформирал съвсем до неразбираемост през тези 140 години, някои неща са си останали същите, а точно другарството сред двата народа и връзките, които са построени на основата на почит и взаимно доверие. Кристофър Пинчър и дипломат Марин Райков не считат, че Брекзит ще накърни двустранните връзки.

Посланик Райков даже изрази облекчение от обстоятелството, че в този момент към този момент има изясненост за рамките, в които ще се развива връзката сред Англия и България, както и сред Европейски Съюз и Англия. Той счита, че българските жители нямат учредения да се тормозят за бъдещето си в Обединеното кралство. Посланик Райков поддържа думите си с обстоятелството, че повече от 140 000 български жители към този момент са получили статут на уседналост в Обединеното кралство. Надеждите са, че и отсега нататък двустранните връзки ще се развиват сполучливо както стопански, по този начин и политически.

Приемът бе даден в красивата историческа постройка Ланкастър хаус, която е архитектурен монумент, а домакините се бяха погрижили да изложат документи от английския народен списък в удостоверение на старите връзки. Сред домакините бе и английският дипломат в София Ема Хопкинс.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР