Прием на заявления на безработни лица за включване в обучения

...
Прием на заявления на безработни лица за включване в обучения
Коментари Харесай

Възможности за безработни в Асеновград

Прием на заявки на безработни лица за включване в образования за придобиване на професионална подготовка и основни компетентности стартира Бюрото по труда в Асеновград. Курсовете са по разнообразни специалности, измежду които „ Библиотекар ” (общо 17 лица), „ Електронна търговия ” (общо 20 лица), „ Работник в производството на кулинарни произведения в заведенията за хранене и развлечения ” (общо 20 лица), „ Застраховане и осигурително дело ” (общо 20 лица).
Заявления се подават както на място - в Дирекция " Бюро по труда " - Асеновград, по този начин и посредством електронната услуга на Агенцията по заетостта и Държавна организация Електронно ръководство. Участниците ще преминат и образование за придобиване на основни компетентности по: „ Дигитална подготвеност ”; „ Инициативност и предприемачество ”; „ Умения за учене “; „ Обществени и цивилен компетентности “. Кандидатите би трябвало да са регистрирани в бюрото по труда лица, попадащи в една от следните групи: дълготрайно безработни лица; безработни младежи до 29 г.; безработни лица над 50-годишна възраст; безработни лица без професионална квалификация; младежи, които нито се образоват, нито са заети; неактивни лица, искащи да работят, включително обезкуражени лица.
Курсовете ще се проведат в интервала юни 2020 година – септември 2020 година По време на образованието на курсистите ще бъде изплащана стипендия в размер на 10 лв. за всеки присъствен ден. По 15 лв. за транспортни разноски ще бъдат обезпечени за тези, които живеят в обитаемо място отвън Асеновград.
Обученията са финансирани със средства от Държавния бюджет по план „ ПРОСПЕРИТЕТ ”, осъществен от Агенцията по заетостта в партньорство със „ Съюз за стопанска самодейност ” и план " РАЗВИТИЕ НА РАБОТНАТА СИЛА " в партньорство с Българска стопанска камара. В рамките на плана, за минимум 40% от подготвените лица ще бъде препоръчана работа по добитата специалност. Необходимо е безработните да показват копие на документ за приключен клас или степен на обучение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР