Приехме доклад в ЕП за пчеларския сектор, но смятам, че

...
Приехме доклад в ЕП за пчеларския сектор, но смятам, че
Коментари Харесай

Момчил Неков: В новата ОСП трябва да има директни плащания за опрашване, финансово подпомагане за напояването и сериозно внимание към овцевъдството

„ Приехме отчет в Екологичен потенциал за пчеларския бранш, само че считам, че ние би трябвало да продължим и това да бъде финансово подплатено в новата Обща селскостопанска политика /ОСП/. Предлагам да има непосредствено заплащане на пчелно семейство за опрашване. “ Това съобщи нощес евродепутатът от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал Момчил Неков по време на разискване на бъдещата ОСП в Комисията по земеделие и развиване на селските региони към Екологичен потенциал.

Евродепутатът обърна внимание на своите сътрудници и специалисти, да се вземе под внимание неналичието на финансова поддръжка за опрашването в бъдещата ОСП.

„ Близо 80% от растителните типове отглеждани в Европа имат потребност от опрашване, по тази причина считам, че е напълно естествено да има директни заплащания за опрашване “, разяснява Неков.

При разискване на новата ОСП, евродепутатът се разгласи за целенасочена политика към подкрепяне на напояването. „ Необходимо е да има развойна активност в региона, както и финансово подкрепяне на държавите-членки, с цел да може селското стопанство в страните да бъде обезпечено с воден запас. “, съобщи Момчил Неков.

Той сложи и въпроса за вероятностите на овцевъдството и козевъдството в Европейски Съюз.
„ Какво вършим с чувствителни браншове, като овцевъдството в Европа? “, попита сътрудниците си Неков.
„ При изискване, че се отваряме към целия свят, сключваме съглашения с трети страни, и премахнем квотите, това значи, че ще има огромен напън към животновъдите в избрани държави-членки и по този начин ние обричаме на банкрут цели отраслови браншове, които са били обичайни за тези страни. Смятам, че тук би трябвало да има доста ясна и обоснована политика за подкрепяне “, акцентира Момчил Неков.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР