Приехме 5 от 12 важни законопроекта. Приеха се важни законопроекти,

...
Приехме 5 от 12 важни законопроекта. Приеха се важни законопроекти,
Коментари Харесай

Крум Зарков: Ще предложа същите законопроекти за съдебна реформа

" Приехме 5 от 12 значими законопроекта. Приеха се значими законопроекти, символните обаче останаха на назад във времето ". Това съобщи пред БНР служебният министър на правораздаването Крум Зарков.

По думите му всички тези законопроекти са минали през необятни разисквания.

" Според мен се получиха положителни. Ще прегледаме още един път полемиките в Народното събрание, с цел да забележим дали има нещо, което можем да нанесем. В по-голямата си част тези полемики бяха много несъдържателни от позиция на това, че те стопираха на първо четене. Ще създадем обзор на всичко, което се сподели, само че като цяло мога от в този момент да заявя, че законопроектите ще бъдат същите или най-малко същите ще предложа на Министерски съвет, който би трябвало да реши дали да ги даде на вниманието на Народното събрание ".

Това са тежки политически решения, зад които би трябвало да има политическо болшинство, акцентира той. Зарков добави, че през идващите 2 месеца ще се занимава с работа, която по-пряко касае и жителите.

От ГЕРБ визия за правосъдна промяна не съм чул, уточни правосъдният министър по отношение на позиция на ръководителя на някогашната към този момент правната комисия Радомир Чолаков. Няма неприятно да се дискутира и пита, само че тези въпроси стоят на масата от 15 години, акцентира той.

Трябва политическо решение – ясно да се каже какво желаеме да създадем като страна, а по-късно се провежда написването на закона и детайлите, безапелационен бе Крум Зарков. По думите му показаното в Министерски съвет, по което е работено от 2 държавно управление, е най-хубавото, което е правено до момента.

" Не стигна воля, а не време, с цел да бъде признат ", акцентира той.

Законът беше признат с голямо болшинство в Народно събрание, напомни министърът и добави: " Те би трябвало да решат какво желаят. Не да одобряват всичко вкупом и по-късно да питат. Народните представители би трябвало да поемат отговорност ".

" Според нас решение на този проблем се крие в това да може човек, който нито преди следствието, нито след следствието зависи, в случай че щете официално, от основния прокурор, който ще бъде вероятно обект на това следствие ", изясни той.

По думите му тези закони, с изключение на всичко друго, бяха включени в ПВУ. Това беше един от причините, акцентира Зарков и напомни, че при започване на този парламент всички парламентарни групи обявиха, че главен приоритет са законите по проекта.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР