Приеха нулева ставка на ДДС за хлябаСкандал в бюджетната комисия,

...
Приеха нулева ставка на ДДС за хлябаСкандал в бюджетната комисия,
Коментари Харесай

Опозицията атакува Асен Василев в бюджетната комисия

Приеха нулева ставка на Данък добавена стойност за хляба

Скандал в бюджетната комисия, откакто опозицията предложи увеличение на приходите със 760 млн. лева с претекста, че финансовото министерство е предложил консервативни планове за събираемостта, съобщи

Асен Василев назова предлагането цинично, а дейностите на опозицията цинични, с претекста, че 15 мин. по-рано беше отхвърлено предлагането на кабинета в оставка за увеличение акциза за цигарите, с 20 ст. на кутия, което съгласно Василев е 100 млн. доход до края на годината. В разногласието се намеси и водачът на КНСБ Пламен Димитров, който поддържа опозицията за завишаване на приходите и изясни, че протестиращите извън чакат от ръководещите при 16 на 100 инфлация актуализация на заплатите.

Димитров също счита, че прогнозата на Василев за събираемостта е мощно занижена. Искрен Митев от "Продължаваме смяната " предложи бас на водача на КНСБ, че в случай че събраната сума от налози в края на годината не доближи повишените със 760 милиона доходи ще му купи вратовръзка.

Цончо Ганев от "Възраждане " прикани дебатът да не пада до равнище вратовръзки и моли към успокоение. С гласовете на Има Такъв Народ, ГЕРБ, Движение за права и свободи и Възраждане приходите в бюджета бяха увеличени.

Беше признато още 5,5 млн. лева Допълнително за Селскостопанската академия. Беше призната и нулева ставкаДДС за хляба. Бе признато и отпадане на акциза за ток и газ.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР