прие днес пакета за разширяване за 2021 г. заедно с

...
прие днес пакета за разширяване за 2021 г. заедно с
Коментари Харесай

ЕК препоръчва София и Скопие да решат приоритетно въпросите помежду си

одобри през днешния ден пакета за разширение за 2021 година дружно с отчетите за напредъка на шестте страни от Западните Балкани, в това число Северна Македония. В отчет, показан в Европейския парламент в Страсбург, Европейската комисия разкритикува блокирането на началото на договарянията и е удовлетворена, че Северна Македония продължава да дава отговор на критериите за участие в Европейски Съюз и че управляващите демонстрират ясна проевропейска ориентировка, предава БГНЕС.

" Северна Македония продължава да извършва изискванията за разкриване на договаряния за участие и управляващите обществено демонстрираха мощния си ангажимент да продължат по пътя на Европейски Съюз. Страната поддържа постоянни и решителни темпове в напредването на промените за Европейски Съюз и е засилила напъните си за реализиране на осезаеми резултати “, гласи отчетът.
 Борел: България би трябвало да покаже повече еластичност за присъединението на районен съд Македония Борел: България би трябвало да покаже повече еластичност за присъединението на районен съд Македония
Външният министър на Европейския съюз Жозеп Борел съобщи през днешния ден, че България би трябвало да бъде по-гъвкава по въпроса за разширението на Европейски Съюз в...

Забавянето на формалното начало на договарянията за участие има негативни последствия за доверието в Европейски Съюз, предизвестява Европейската комисия. Комисията акцентира също, че двустранните въпроси сред София и Скопие би трябвало да бъдат предпочитано решени.

Оценката в отчета е, че Северна Македония е умерено готова по промяната на обществената си администрация. Известен прогрес е реализиран при завършването на хоризонталния функционален одит на държавната администрация. Важно е одитът да бъде усвоен от държавното управление.

Също по този начин е маркирано, че корупцията в районен съд Македония е публикувана в доста области и продължава да буди угриженост. Напредъкът във връзка с свободата на изложение е стеснен. Общият подтекст на медийните свободи е удобен и разрешава сериозно медийно отразяване, макар че имаше нараснало напрежение по време на рецесията с COVID-19. Усилията за саморегулиране би трябвало да продължат и да дадат съответни резултати за повишение на професионалните стандарти в публицистиката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР