Придвижваният от Запада ред, основан на правила подразбира конюнктурни решения

...
Придвижваният от Запада ред, основан на правила подразбира конюнктурни решения
Коментари Харесай

Лавров: Запада оказва натиск върху неудобните страни

Придвижваният от Запада " ред, учреден на правила " подразбира конюнктурни решения на международните проблеми и напън върху неуместните страни. Това съобщи министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров по време на конференция, отдадена на изводите от миналата 2018 година. Лавров прикани западните страни да се откажат от опитите за недобросъвестната конкуренция посредством наказания.
Лавров назова настояването да се предадат Курилските острови на Япония противоречащо на отговорностите на страните по Устава на Организация на обединените нации. По думите му Москва и Токио би трябвало да създадат още доста, с цел да станат същински сътрудници на интернационалната сцена.
За Brexit и разширението на НАТО
Москва е подготвена да си сътрудничи с Брюксел и Лондон, без значение по какъв начин ще завърши излизането на Англия от Европейски Съюз, съобщи Лавров. По думите му Русия ще продължи да реагира съответно на нарасналата интензивност на НАТО и приближаването на военна инфраструктура на алианса към съветските граници. При това министърът означи, че „ Москва към момента е заинтригувана във възобновяване на естествените връзки със Съединени американски щати и Европейски Съюз на принпците на пълноправие и взаимното съблюдаване на ползите. “
Лавров означи, че Русия не може да се съгласи с встъпването на Босна и Херцеговина в НАТО. Той счита, че разпоредбите, които се придвижват на Балканите са „ задоволително рискови и отразяват предпочитание да се вкарат “ всички балкански страни в НАТО. Лавров добави още, че Русия не е срещу новото име на Македония, само че слага под подозрение легитимността на процеса.
Отношенията със Съединени американски щати
Разследването на специфичния прокурор Робърт Мълър за хипотетичното съглашение сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и съветските управляващи не разкрива никакви обстоятелства в поддръжка на тази версия, безапелационен бе Лавров.
" Специалният прокурор Мълър работи, интервюира десетки, в случай че не и стотици хора: нямаше никаква информация, която да потвърдят обвиняването в секрети съглашения сред президента Тръмп и Руската федерация, нямаше обстоятелства и никакви информации, което е доста, доста необичайно за американската система, която работи бързо, " сподели още Лавров. Според него, обсъжданите течове са свързани единствено с присъединяване на украинската страна в изборите в Съединени американски щати.
Лавров дефинира обстановката, като образец за " глупостта на протичащото се " в Съединени американски щати. Той напомни и случая на Майкъл Флин, някогашен асистент на президента на Съединените щати за националната сигурност, който е упрекнат от Вашингтон. Според Лавров Мюлер упреква Флин в осъществяването на дейности, които в реалност следват ползите на Съединени американски щати.
Кюрдският въпрос
" Проблемите на кюрдското население в близкоизточните страни би трябвало да бъдат решени в сходство с настоящите закони в страните, в които те живеят ", разяснява съветският външен министър.
" Нашата позиция е доста елементарна: въпросите, които пораждат по отношение на кюрдското население в Сирия, Ирак и на всички места другаде - това не са единствените страни, в които живеят кюрдите - би трябвало да бъдат решени в сходство с националното законодателство в съответните страни ", сподели Сергей Лавров и акцентира, че " Правата на националните малцинства, като кюрдите в Ирак и Сирия, би трябвало да бъдат обезпечени посредством разговор сред тях и централното държавно управление. "
" Ние мощно поддържаме запазването и зачитането на териториалната целокупност на всички страни в този район ", акцентира Лавров. " За нас е значимо да заобикаляме преначертаването на границите там. "
В същото време той изрази мнението, че кюрдското население на страните от Близкия изток е наясно с нуждата от намиране на взаимни отстъпки с държавните управления на страните с плътно кюрдско население. " Струва ми се, че кюрдите в Сирия и Ирак симпатизират на нуждата от намиране на съглашения с централното държавно управление, които са взаимно допустими, регистрират техните ползи и няма да подкопаят териториалната целокупност на съответните страни ", съобщи ръководителят на съветското външно министерство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР