Придвижването в две села в област Благоевград е забранено. Решението

...
Придвижването в две села в област Благоевград е забранено. Решението
Коментари Харесай

Забранява се придвижването в две благоевградски села

Придвижването в две села в област Благоевград е неразрешено. Решението е на Областната епизоотична комисия. Това заяви БНР.

Става въпрос за селата Бабяк и Златарица . Те са гранични села за региона, само че в прилежащата община Велинград е открита чума по дивите прасета. Идеята е да се вземат всички ограничения срещу разпространяването на заболяването в Благоевградска област.
 Намаляват огнищата на африканска чума
Намаляват огнищата на африканска чума

Танева е удовлетворена от внезапния спад

Разрешено е напредването единствено на представители на тези организации, които имат отношение към битката с разпространяването на болестта .

От на следващия ден, 4-ти септември, стартира изплащането на сумите от 300 лв. на тези стопани от община Кресна , които непринудено са унищожили домашните си свине в по този начин наречения " заден двор ".
 Започва изплащането на еднократната помощ за вредите от африканската чума Обновена
Започва изплащането на еднократната помощ за вредите от африканската чума

Плащания няма да се правят само в област Кърджали

От комисията са одобрени описите със стопаните от общината, които ще получат отплата за обеззаразяването на стопанствата си . Срокът, в който ще би трябвало да се приготвят описите и в останалите общини, е 16-ти септември. Още седмица остава за осъществяване на решението на комисията, взето на 27 август с оповестяването на региона за високорискова - до 10-ти септември ще би трябвало да бъдат унищожени всички домашни свине в региона . При несъблюдение на заповедта ще се подхващат законовите ограничения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР