Придвижването на НАТО на изток, започнало, между другото, с това,

...
Придвижването на НАТО на изток, започнало, между другото, с това,
Коментари Харесай

Москва: Разширяването на НАТО на изток е причина за недоверието в Европа

Придвижването на НАТО на изток, почнало, апропо, с това, че руското управление в действителност бе уговорено да разреши участието на обединена Германия в НАТО, стана главната причина за бързото повишаване на взаимното съмнение в Европа. Те побързаха да не помнят дадените тогава устни обещания, че „ това не е ориентирано против вас “, че „ границите на блока няма да се доближават към вас “.

Това разяснява президентът на Русия Владимир Путин в публикация в немския вестник " Ди Цайт " във връзка 80-тата годишнина от началото на Втората международна война.

" Разширяването на НАТО на изток в действителност погребва очакванията за Европа без разграничителни линии, до момента в който Русия поддържа единно континентално пространство за сигурност ", счита Путин, като прецизира, че от 1999 година следват още пет талази на разширение на НАТО. Организацията включва 14 нови страни, в това число републиките от някогашния Съветски съюз, което на процедура погребва очакванията за континент без разграничителни линии.

Според него доста страни са изправени пред неестествен избор - да бъдат или с груповия Запад, или с Русия.

" Последиците от такава нападателна политика могат да се видят в образеца с украинската покруса от 2014 година Европа интензивно поддържа антиконституционния въоръжен прелом в Украйна. Именно с това стартира всичко. Защо трябваше да извършите това? Тогава настоящият президент Янукович към този момент се беше съгласил с всички претенции на опозицията. Защо Съединени американски щати проведоха прелом и за какво европейските страни го поддържаха безволно, провокирайки разединение в самата Украйна и изтеглянето на Крим от нейния състав? ", разяснява съветският президент.

Той акцентира, че Русия се застъпва за възобновяване на всеобхватното партньорство с Европа.

" Имаме доста тематики от съвместен интерес. Това са сигурност и стратегическа непоклатимост, опазване на здравето и обучение, цифровизация, енергетика, просвета, просвета и технологии, решение на климатични и екологични проблеми ", добави Путин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР