Придвижването на хора в градовете също може да бъде ограничено

...
Придвижването на хора в градовете също може да бъде ограничено
Коментари Харесай

Движението без причина в градовете също може да бъде ограничено

Придвижването на хора в градовете също може да бъде лимитирано като мярка против разпространяването на ковид в България. Националният действен щаб към този момент е разискал въвеждането на декларация за задачата на пътешестване и излизане от у дома по сходство на тази, която се изисква сега за излизане и влизане в регионалните градове.

Това разгласи ръководителят на националния щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

" Въпрос на време е да бъде въведена тази мярка ", разгласи той.

В момента придвижването от и до регионалните градове е разрешено единствено по работа, за връщане у дома, за обезпечаване на лекарска помощ, за оказване на помощ на възрастни родственици. В градовете пък са неразрешени разходките и почивката в паркове, градинки, позлването на детски и спортни площадки.

В неделя новорегистрираните случаи на инфектирани с ковид са 8 и броят им към този момент е 346 . Всички нови случаи са в София, където хората с положителни проби са 214. От новите открити случаи на Covid-19 двама са настанени в болница – един доктор в Александровска болница на 69 години и 61-годишен пациент в " Света Анна ". Останалите се лекуват у дома. От тях един мъж се е върнал от Испания през Германия. Тестван е в Германия, където се оказало, че тестът му е позитивна. Местните здравни управляващи го уведомили за това по телефона.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР