Придобиването на Comptel е част от стратегията на Nokia за

...
Придобиването на Comptel е част от стратегията на Nokia за
Коментари Харесай

Nokia приключи придобиването на софтуерната Comptel с дейност и в България

Придобиването на Comptel е част от тактиката на Nokia за създаване на огромен независим софтуерен бизнес

Още по тематиката
Напускането на Лейф Йохансон е още един удар за шведската компания

Стратегията за разгръщане на шведската компания към този момент не дава резултат

В българското звено на финландската софтуерна копания работят близо 120 чиновници.
Nokia публично завърши процедурата по придобиване на основаната в Хелзинки софтуерна компания Comptel, която има активност и в България. Още при започване на годината, когато започнаха договарянията по договорката, компанията беше оценена на 347 млн. евро, или 3.04 евро на акция.

Comptel e профилирана в телекомуникационния бранш, като главната й активност е доставка и разработка на решения за развиване и ръководство на информационни услуги. Финландската компания има офиси в 32 страни с над 800 чиновници, измежду които е и звеното й в България.

Новото партньорство

В публично известие до медиите от Nokia пишат, че придобиването на Comptel е част от тактиката за създаване на огромен независим софтуерен бизнес посредством разширение и укрепване на софтуерното си портфолио. От финландската компания допълват още, че договорката ще добави нови благоприятни условия, които биха помогнали на доставчиците на цифровите услуги по-бързо да вкарат нови информационни услуги на пазара, да подобрят ръководството и да наблюдават огромно количество база данни.

" В композиция с операционните системи за поддръжка на Nokia (OSS), системите за бизнес поддръжка (BSS), разбори, сигурност и облачната технология, Nokia ще може да предложи умни софтуерни решения и информация за мрежата в действително време, с цел да достави по-добри цифрови прекарвания и интервенции в облака ", допълват от Nokia.

През януари финландската компания разгласи, че е завършила договорката и за Deepfield, основана в Съединени американски щати компания за ръководство на IP мрежи. Предложеното придобиване беше в началото оповестено в средата на декември 2016 година

По данни от консолидирания доклад на Comptel, компанията усилва приходите си през 2016 година с 2.3%, достигайки 100 млн. лева Година по-рано приходите на софтуерната компания се равняват на 97.7 млн. евро.

Повече чиновници за българското сдружение

Пламен Стоев от отдел " Човешки запаси " в " Комптел къмюникейшънс " разяснява за " Капитал ", че до началото на гледващата година не се чакат никакви промени в българския офис на компанията, тъй като на този стадий тече развой по обединение. " Очакваме вероятно да се наложи да увеличим още личния състав във всичките ни отдели ", добави още Стоев.

Към момента в българското звено на финландската софтуерна копания работят близо 120 чиновници. За съпоставяне, при започване на февруари,, чиновниците в българското сдружение наброяваха 110, като от компанята продължаваха да наемат хора. " Отделите ни в България са R&D, които създават продуктите, Delivery (доставка) формиран от софтуерни инженери, екип по поддръжката, който работи непосредствено със софтуерните инженери от телекомите, а не кол-център, както и Sales и мениджърския ни екип ", изясни Пламен Стоев.

Според информация в системата КАПИ българското сдружение е осъществило доходи от 7.13 млн. лева и облага 407 хиляди лева през 2016 година, като резултатите бележат двуцифрен растеж - надлежно приходите с над 33.5% и облагата с 81.7%. През 2015 година приходите на " Комптел къмюникейшънс " са били в размер на 5.34 млн. лева, а облагата се е равнявала на 224 хиляди лева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР