Придобиването на частни имоти, които попадат в улици, е особено

...
Придобиването на частни имоти, които попадат в улици, е особено
Коментари Харесай

Любомир Дреков ще държи метрото да минава през Лозенец до Студентски град

Придобиването на частни парцели, които попадат в улици, е изключително значимо за новите квартали като „ Витоша Водноелектрическа централа - Симеоново “ и „ Кръстова вада “. Изключително необходимо е живеещите там да имат естествена инфраструктура. Това сподели кметът на регион " Лозенец " Любомир Дреков. Само за подготовката за построяването на бул. „ Филип Кутев “ са дадени над 2,2 млн. лева, с цел да може да се разшири тази извънредно значима пътна артерия. Това са над 10 600 кв. м. Паралелно с това общината работи и по отчуждаване на други терени в тези квартали, с цел да обезпечи трасета за значими улици.



Това са големи средства, които са вложени, а към момента не е почнало същинското строителство. „ За страдание, тези действия не се виждат от хората, само че са извънредно значими, тъй като без тях няма по какъв начин да изградим нужната инфраструктура, а отчуждаването от време на време лишава години “, означи господин Дреков.

Кандидатът за кмет на регион „ Лозенец “ за трети мандат, не пропусна да изрази и своето отвращение от тона на предизборната конкуренция: „ До мен доближава информация, че мои съперници в предизборната акция изясняват на хората за това по какъв начин средствата за отчуждаване от програмата на Столична община не се усвояват и че самите процедури са стопирани от елементарни чиновници, на които просто не им се занимава с това най-много тъй като в отчуждаването нямало опция за корупция. Като за начало желая да изразя възмущението си от името на огромния брой „ елементарни чиновници “, които безусловно не си подвигат главите от работа по тези планове и които имат цялостното правото да се усещат наранени от сходни изявления. На второ място желая да подчертая, че придобиването на частни парцели за създаване на общинска инфраструктура не се прави единствено посредством отчуждаване и би трябвало най-малко претендентите за кметове да са прочели и да го знаят. Изкупуването, по преценка на Столичен общински съвет, е една много по-опростена процедура, която работи, и призовавам съперниците си да се срещнат с нея, преди да приказват и съзнателно или не, да заблуждават хората, че Столична община „ буксува “ в тази сфера. “ Допълнително към напъните на общината за придобиване на частни терени, попадащи в улици, към този момент е въведена процедура вложителите да подаряват площи за инфраструктура.

Така за последните 18 месеца в регион „ Лозенец “ са добити над 13 800 кв. м, на които да се изградят улици. Кандидатът за трети кметски мандат на регион „ Лозенец “ предлага построяването на ново трамвайно трасе от Духовната семинария до зоопарка. „ Една от най-важните задания, които сме възнамерявали с моя екип като част от екипа на госпожа Фандъкова, е разширението на метрото. За разлика от някои, които считат, че продължението на метрото би трябвало да спре, аз ще упорствам то да продължи “, това сподели кметът на регион „ Лозенец “ Любомир Дреков.

Той е безапелационен, че метрото би трябвало да стигне до кв. „ Витоша Водноелектрическа централа – Симеоново “, тъй като това неизбежно ще усъвършенства транспортното обслужване на квартала и ще усъвършенства живота на жителите му, като обезпечи бързо и качествено предвижване. „ Значително възстановяване на транспортното обслужване на един от столичните квартали „ Витоша Водноелектрическа централа Симеоново “ се възнамерява с план за уголемение на метрото от бул. „ Черни връх “ през квартала, а оттова и до „ Студентски град “. Предвижда се и стартиране на довеждащ превоз в квартала. Там дребни електробуси ще возят пасажери до метрото и съществени спирки на градския превоз “, изяснява господин Дреков.-->

Той предлага и създаване на ново трамвайно трасе от Духовната семинария до зоопарка, като бул. „ Симеоновско шосе “ няма да се стеснява, а трамваят ще се движи по трасето по сегашните жици за високо напрежение. „ Подготвяме планове и за главен ремонт на ул. „ Могилата “ и част от ул. „ Васил Арнаудов “ във „ Витоша Водноелектрическа централа - Симеоново “. Едната улица е директна и доста натоварена, а с ремонта на другата ще отворим още един вход и излаз на „ Симеоновско шосе “, което ще облекчи доста трафика в квартала “, споделя господин Дреков. По думите му откакто се придобият още няколко парцела, ще може да започва и построяването на транспортна връзка сред „ Витоша Водноелектрическа централа - Симеоново “ и „ Кръстова вада “ - при ул. „ Ангел Каралийчев “.

Така ще се отвори още един вход и излаз на квартал „ Витоша Водноелектрическа централа - Симеоново “ към бул. „ Черни връх “, а на „ Кръстова вада “ - към „ Симеоновско шосе “. „ Ще упорствам и в проекта на Борисовата градина да се включи удължение на трамвайното трасе от Семинарията до зоопарка. Но това няма да е за сметка на „ Симеоновско шосе “, а по обособено скоростно трамвайно трасе, което ще минава на мястото на жиците на високото напрежение. С това трамвайно трасе ще осигурим бърза и комфортна транспортна връзка сред зоопарка и центъра “, изясни кметът на регион „ Лозенец “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР