Придобитата от Ахмед Доган ТЕЦ Варна започва още една дейност

...
Придобитата от Ахмед Доган ТЕЦ Варна започва още една дейност
Коментари Харесай

Пристанището на ТЕЦ-Варна, купен от Доган, планува да обработва 250 хиляди тона зърно

Придобитата от Ахмед Доган Топлоелектрическа централа ”Варна ” стартира още една активност - ще оперира 3 корабни места в Езерово с ново сдружение. Ръководството на новото „ Пристанище Топлоелектрическа централа Езерово “ показа проектите за развиването му - до края на тази година да обработят сред 200 и 250 хиляди тона зърно, като към този момент има поръчки за експорт на пшеница.
До момента в пристанището са вложени 89 милиона евро, сега се водят договаряния с огромен вложител, оповестява Българска национална телевизия.

Ръководството на " Пристанище Топлоелектрическа централа Езерово " възнамерява да работи за привличането на нови товари, акцентира Данаил Папазов, шеф на компанията - притежател - „ Топлоелектрическа централа Варна ". " 200 хиляди контейнера сега обработват в цяла България всички пристанища. Ние се стремим към нови товари, поради това преговаряме с товародател, който да бъде и вложител в пристанището.

" Ние преговаряхме с много хора, единственият, който застана с името си и не искаше да се занимава с офшорки и сходни компании, беше господин Ахмед Доган и поради това се насочихме към него ", сподели Папазов. Той напомни, че за ръководство на пристанището Ахмед Доган и съдружниците му са записали обособена компания - „ Пристанище Топлоелектрическа централа Езерово “.

Папазов посочи, че от пристанището, което е към Топлоелектрическа централа " Варна ", чакат договарянията с товародателя-инвеститор да приключат в края на идващия месец. Той заяви, че държавното дружество " Пристанищна инфраструктура ", което е притежател на кея към пристанището, ще продължи да събира таксите.

Предвидено е създаване на силози за зърно, като първата поръчка за експорт е за средата на юли, и на контейнерен терминал, който да доближи до 200 хиляди контейнера годишно.

Папазов разяснява прехвърлянето на част от акциите на компания " СИГДА ", която купи ТЕЦ-а преди 2 години от ЧЕЗ. По думите му синът му Станислав и щерка му Ивелина не са продали компанията на Ахмед Доган за 2700 лв.. Двамата са платили налози върху получената сума и при информация може да се ревизира за каква сума става въпрос, акцентира Папазов. Той заяви още, че трите блока на Топлоелектрическа централа Варна са годни за употреба и извършват отговорностите си като леден запас.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР