Придържането към бюджет не е лесна задача, но в замяна

...
Придържането към бюджет не е лесна задача, но в замяна
Коментари Харесай

Пет начина да спазвате бюджет

Придържането към бюджет не е лесна задача, само че в подмяна на напъните ви е източник на задоволство. В идващите редове ще ви предложим няколко съвета, благодарение на които ще спазвате финансова дисциплинираност.

Независимо каква е финансовата ви фантазия, съставянето и спазването на бюджет е първата стъпка към реализирането й.

1. Открийте човек, на който можете да се доверите

Добре е да имате на своя страна човек, който е от същия тим, когато става дума за бюджет. Може да бъде член на фамилията, съпруг/а и така нататък

На седмична база споделяйте напредъка си в спазването на рестриктивните мерки на бюджета. По този метод ще получавате поддръжка и окуражаване. Ще бъдете фокусирани да продължите.

2. Определете ден, в който няма да харчите пари

Харченето за това и това всеки ден може да ви „ пусне по пързалката “. Тези ежедневни разходки до магазина може да са повода да харчите повече, в сравнение с сте възнамерявали. Определете ден, в който няма да вадите пари от портфейла си.

3. Бъдете реалисти

Ако желаете да спестите средства, с цел да можете да погасите по-рано заем или пък с цел да резервирате почивка, този съвет е за вас. Важно е бюджетът да е реален.

Не режете пари от парите за храна. С ястие на ориз и бобови култури няма да издържите дълго време. Ако се чувствате ощетени, това ще ви накара бързо-бързо да се откажете от задачата си.

4. Свържете бюджета с нещо занимателно

На всеки човек, който не се усеща въодушевен, когато става дума съблюдаване на бюджет, даваме съвет – съчетайте го с нещо занимателно. Ако не опонира на диетата ви, можете да се насладите на апетитен шоколад, в случай че спазите категорично бюджета си за седмицата/месеца.

5. Използвайте пликове

Така ще знаете по какъв начин са разпределени парите по потребности. Импулсивните покупки ще изискват отплата от различен плик. Това обаче не е целесъобразно, в случай че не успявате да контролирате обстановката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР