Причудливите изяви на Бойко Борисов, с който той иска да

...
Причудливите изяви на Бойко Борисов, с който той иска да
Коментари Харесай

Шеги, лъжи и видео... - Борисов покори и Пловдив

Причудливите изяви на Бойко Борисов, с който той желае да покаже, че държи изкъсо обстановката в страната, не стопират. След като в четвъртък натовари на джипа здравния министър Костадин Ангелов и шефа на " Пирогов " Асен Балтов, с цел да им демонстрира автомагистрали, в петък се яви пред пловдивската болница " Пълмед " и си поговори с кмета Здравко Димитров. Димитров е болен, повече от седмица е под лекарски грижи с ковид, което не попречи да слезе на стъпалата пред входа, с цел да рапортува на премиера общинските успехи в битката против COVID-19; пък и да изясни на началника си, че не стопира да работи от болничното заведение. Екшънът още веднъж бе излъчен онлайн във " Facebook ", а Борисов показва обичайното си държание - комизъм, ербаплък и на места неистини за цвят. 

Самата сцена сред премиера и кмета бе и занимателна, и тъжна. Димитров очевидно не е във върхова кондиция, тъй като деликатно слезе по стълбите. Изглеждаше и леко измършавял. През цялото време той стоеше на 4-5 метра от Борисов, такава отдалеченост пазеха още присъстващите лекари, общинари и пътуващата с Борисов свита. Към кмета и лекарите министър председателят изстреля: " Кога те изписват? Давай напряко, изписвай да си отива у къщи. А, не тия дни! Пускайте ги - 2-3 дни у болница, това е. Ето го, здрав като камък. Вместо да работи, вие го държите тук. Сега нали към този момент си по-здрав? Телефон имаш ли? От стаята работиш... Пускайте ги да си отидат у дома, не ги психясвайте повече! Аз си го изкАрах у нас. Пробвайте го за антитела, в случай че има, още през днешния ден, айде!.. ". Лекарите учтиво отвърнаха на премиера, че не може да изписват бързо, тъй като работят по протокол. За Борисов обаче бе значимо освен да показва положително въодушевление, само че  да сведе на феновете положителните вести. Най-напред няколко пъти сподели и изискваше да бъде повторено, че от през днешния ден Пловдив има специфична ковид-болница. После заръча на хората край него да разгласяват, че недостиг на медикаменти няма, а има презапасяване. " За всички типове ваксини сме платили. Излезе ли добра ваксина, ще я имаме ", сподели още премиера. Горкият Димитров рецитираше с спокоен глас каквото успееше да повтори.

Реалността обаче е малко по-различна от описаната от Борисов. Пловдивската болница " Св. Мина " не е проработила още напълно за лекуване на ковид, против преструктурирането й недоволстват лекари. Не е несъмнено и какви тъкмо ваксини ще обезпечи България, тъй като тя разчита на общата поръчка на Европейски Съюз. Страната ни не договаря спомагателни количества с производителите, како вършат други страни. Колкото до медикаментите, надали някой ще му повярва.

Малко по-рано премерътнавести с джипа и Комбината за цветни метали (КЦМ). Там той нахвърли бодряшки мисли, че следва да цари оптимизъм и заводите не трябва да затварят, с цел да можела следващата година България отново да получи оценка, неизвестно от кого, че е доста по-добре от другите страни. Борисов се похвали и с растеж на индустриалното произвеждане, въпреки Брутният вътрешен артикул да понижава с 5.2% по отношение на третото тримесечие на 2019 г. В КЦМ министър председателят вметна още, че 1000 души дневно излизали здрави от болница след преболедуване COVID-19 и се прибирали на работа. Но няма данни броя да е достигната.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР