Причудливи ксенофиофори са открити в бездната на Тихия океан …Учените

...
Причудливи ксенофиофори са открити в бездната на Тихия океан …Учените
Коментари Харесай

Причудливи ксенофиофори са открити в бездната на Тихия океан

Причудливи ксенофиофори са открити в бездната на Тихия океан …Учените откриват редица екзотични нови форми на живот в най-дълбоките води на Тихия океан (HiddenTruth.site).

 Откритите нови ксенофиофори
Откритите нови ксенофиофориГовори се, че ние знаем повече за повърхността на Марс, в сравнение с за рисковите дълбочини на океаните на нашата лична планета. Твърдение, което се поддържа и от откриването на няколко нови типа дълбоководен живот, които са толкоз екзотични, че могат да бъдат и извънземни форми на живот.Известни като ксенофиофори (xenophyophores), тези странни организми са открити в дълбините на зона Clarion-Clipperton (CCZ), в Тихия океан.Ксенофиофорите са известни от години, само че съществуването им на такива дълбочини затруднява проучванията и са разпознати единствено няколко типа.Четете още: Необичайни скокове в равнището на кислорода, регистрирани на МарсНовите открития са доста причудливи, като едно от тях прилича „ главата ” на глухарче, друго наподобява на тип сплескано листо, а трето се разказва като топка.
Океанографът Крейг Смит (Craig Smith) споделя: “Виждаме ги на всички места по морското дъно, в доста разнообразни форми и размери. Те явно са доста значими членове на богатите биологични общности, живеещи в CCZ. Освен всичко друго, те обезпечават микробиотати и евентуални хранителни източници за други организми.Трябва да научим доста повече за екологията на тези странни протозои, в случай че желаеме изцяло да разберем по какъв начин добивът от морското дъно може да повлияе на тези морски общности. ”
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР