Причините за прекъсването на Facebook и други популярни приложения все

...
Причините за прекъсването на Facebook и други популярни приложения все
Коментари Харесай

Кой „удари“ Facebook?

Причините за спирането на Фейсбук и други известни приложения към момента не са обществено известни. Вчера обществената мрежа беше на процедура неизползваема, не работеха няколко от главните ѝ приложения.

И досега няма публично удостоверение, че проблемите са отстранени. На места активността на известните приложения е възобновена.

По непотвърдена информация причина за спирането е тип хакерска атака, известна като " отвод от услуга ". Целта е да се спре достъпа на потребителите до значима информация или до избран уебсайт. Мишената се нападна с голям размер поръчки, което забавя и даже стопира работата на сървърите ѝ.

Фейсбук, иронично, прибегна до Twitter, с цел да заяви, че са наясно с съществуването на проблем и работят за отстраняването му. " Знаем, че някои консуматори сега изпитват проблеми да употребяват нашето семейство от приложения ", написаха от компанията.

Това е най-сериозният проблем в работата на Фейсбук от 2008 година, отбелязва Българска национална телевизия. Тогава потребителите ѝ са били към 150 милиона. Днес те са близо 2,3 милиарда.

Към 19.00 ч. българско време в сряда уеб сайтове, следящи работата на обществените мрежи, получиха 11 000 сигнала за липса на достъп. След среднощ против четвъртък те към момента бяха известявани от доста страни, че приложенията не работят пълноценно или изобщо. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР