Причините за освобождаването на директорката на Напоителни системи Снежина Димова

...
Причините за освобождаването на директорката на Напоителни системи Снежина Димова
Коментари Харесай

Шефката на Напоителни системи е освободена заради пропуски и нарушения

Причините за освобождението на директорката на " Напоителни системи " Снежина Димова са пропуски и установени 18 нарушавания в публичните поръчки. Това обяви на изключителна конференция министърът на земеделието проф. доктор Христо Бозуков.

" Аз съм човек, който не се срами да си признава неточности. Една от тях е назначението на Снежина Динева. Човешко е да се бърка, въпросът е да не се повтарят грешките ", сподели още Бозуков. Въпреки, че е била освободена на 10 юни, Динева е правила действия и след тази дата, без да има право, твърди министърът на земеделието. 

" На 14 и 15 юни са осъществени парични преводи в изключително огромни размери – 1.5 млн лв. от клон " Марица-Пловдив "  и клон " Тополница " към клон " Струма-Места ". Управителите на тези клонове за направили нарушавания и са основали условия за неспособност за реализирането на настоящи предпочитани и неотложни заплащания към страната, както и за погашение на работни заплати, което е безспорен приоритет ", сподели още Бозуков. 

По думите на земеделския министър, осъзнавайки уязвимостта си, на идващия ден Динева праща сигнал до основния прокурор и до Бозуков, че незнайно лице, показало се като ръководител на Съвета на шефовете на " Напоителни системи "  АД, е направило разпоредби ”, разяснява още министърът на земеделието. 

Дружеството все още има несъбрани вземания в размер на 6.659 млн. лева " Това са вземания от клоновете, които по незнайни аргументи не са направени и не са търсени. В момента съставът на сдружението се състои от 1650 души и на тези хора би трябвало да се дадат заплати. За страдание обаче активността на сдружението е блокирана, тъй като тези, които до през вчерашния ден са управлявали „ Напоителни системи “, през днешния ден саботират активността. Защо е това?
Същите тези хора нямат достолепие да одобряват отстраняването си и да изоставен властта и местата, от които са се облагодетелствали “, добави още министърът.

В същото време  " Напоителни системи " има и редица отговорности. " Едно от отговорностите е единствено на 3 млн. лева към Южното централно горско дружество, като отговорностите на сдруженията не се изплащат с парични средства, а парцели - против заем, т.е. с почивни бази, язовири и с ВЕЦове. Горските стопанства в тази ситуация се чудят какво да вършат с тези язовири и ВЕЦ-ове. Затова желая да си извършите извода какво се е случвало " Напоителни системи " и какво продължава да се пробват да се прави там ", разяснява още министърът на земеделието. По думите му, " Напоителни системи " са сложени по този начин, че те не могат да действат. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР