Причините за извършване на едно такова умишлено престъпление от общ

...
Причините за извършване на едно такова умишлено престъпление от общ
Коментари Харесай

Калина Чапкънова: Взривът срещу Гешев е по-голям от този, използван в Сарафово!

Причините за осъществяване на едно такова съзнателно закононарушение от общ темперамент подлежат на доказване. Личният ми прочит за терористичния акт по отношение на основния прокурор, че може би това е желанието на избрани лица и организации да бъдат овладени самостоятелните правосъдни институции, или да се попречи на обещано следствие, а може би, да се заличат триумфите на Прокуратурата. Сметка от този акт биха имали имали лица, наранени от наказателни производства. Това съобщи членът на Висшия правосъден съвет Калина Чапкънова в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Всичко е допустимо. На този стадий се проверяват голям брой версии “, изясни тя.

Калина Чапкънова направи прилика с терористичния акт в Бургас, за който тя персонално е отговаряла за следствието. По думите ѝ гърмежът в Сарафово е с еквивалент 2,5 кг., до момента в който в сегашния случай е с 3 кг. „ Взривното устройство не е било направено за заплашване, а е имало за цел да аргументи гибелта на избран брой лица “, посочи тя.

„ Това е много мъчно за следствие закононарушение от общ темперамент. То изисква доста огромна предварителна подготовка. В едно такова следствие всекидневно има доста версии. Имало е случаи, в които една версия не наподобява евентуална, а по-късно още веднъж се връщане към нея.

Извършват се голям брой претърсвания и изземвания, вършат се голям брой експертизи и така нататък Експертизата е един от способите за събиране на доказателства и тя би могла да даде насоки, като се изследва всеки един съставен елемент на взривното вещество. За да бъде сполучливо едно такова действие, би трябвало да бъде реализиран резултатът на това закононарушение “, изясни членът на Висшия правосъден съвет.

На въпрос дали може да се допусне версията за инсценировка, Калина Чапкънова съобщи: „ Лансирането на тази версия демонстрира, че в България има независимост на медиите. Не бих могла да си помисля, че могат да се слагат в такава заплаха личните ти близки. Опасно е даже да се мисли в такава посока “.

Може би задачата да се внесе боязън и ужас не е била реализирана. Видях още по-амбицирани и стимулирани сътрудниците си. Няма по какъв начин един подобен безчовечен акт да не разсъни паника към сигурността ни и хората, които обичаме.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР