Причините за големия пожар, избухнал снощи в Русе, остават неясни.

...
Причините за големия пожар, избухнал снощи в Русе, остават неясни.
Коментари Харесай

Причините за големия пожар в Русе все още са неясни


Причините за огромния пожар, избухнал нощес в Русе, остават неразбираеми. През целия ден през днешния ден продължи огледът на специалисти от криминалистичната лаборатория, които би трябвало да открият дали става дума за тенденциозен палеж или огънят е провокиран от немарливост, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.

През цялата нощ на мястото на случая са останали да дежурят два екипа на пожарната, както и полицейски патрули, които да охраняват периметъра. И сутринта продължаваше гасенето на местни огнища в изпепелените складови пространства. При пожара са изгорели десетина автомобила, а доста други са били преместени в точния момент на безвредно разстояние.

Собственикът на складовете, който ги отдава чартърен, описа, че е бил на 100 км от Русе, когато са му съобщили за пожара. „ Гасенето продължи докъм 2 часа тази нощ, пожарна и полиция останаха да дежурят. Тук има към 60 огромни наематели, такова знамение до момента не се е случвало. Най-пострадали са автосервизът и компанията за пластмасови чинийки, вилици и други, където пламтя най-вече и гасенето беше най-трудно. Засега още не знаем от кое място е тръгнал пожарът, проверяващите ще кажат каква е повода “, изясни Иван Иванов.

Той сподели още, че постройките му са застраховани, само че ангажимент на наемателите е да застраховат имуществото вътре. По неофициална информация те не са го създали и по този начин вредите за бизнеса им възлизат на стотици хиляди левове.

Пожарът е избухнал нощес към 22 часа на територията на складовете на ул. “Тулча “ наоколо до Товарна гара. По първична информация огънят е тръгнал от дърводелския завод и се е трансферирал на автосервиза. В него са се намирали четири автомобила за ремонт. Някои от тях са били с газови уредби, които са гръмнали. Сервизът е погубен, а огънят е обхванал бързо намиращият се в непосредствена непосредственост склад за пластмасови произведения. Всички пространства са отдадени чартърен.

На място са изпратени шест екипа на пожарната дружно с полиция, която да отдели региона. Поискана е била помощ от пожарната в Разград, които разполагат с по-голям автомобил, който има съдържимост за вода от 9 тона. След преодоляването на огъня две пожарни остават да наблюдават за местни огнища.

Инцидентът провокира паника както измежду хората от прилежащите жилищни блокове, по този начин и измежду всички наематели на хранилища. На мястото дойде и регионалният шеф Галин Григоров, който се срещна със обстановката. Според началника на ОУПБЗН-Русе комисар Димитър Павлов пожарът се е развил доста бързо, само че заплаха за хората и за останалите пространства няма.

Причините за пожара занапред ще се обясняват. Образувано е досъдебно произвеждане. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР