„Причините за атаките срещу мен са политически и икономически. Политическите

...
„Причините за атаките срещу мен са политически и икономически. Политическите
Коментари Харесай

Временно отстраненият кмет на Червен бряг: Атаките срещу мен са политически и икономически

„ Причините за офанзивите против мен са политически и стопански. Политическите се дефинират от това, че тази година предстоят локални избори . В Червен бряг политическите сили, показани на национално равнище, са недоволни , че общината се ръководи от екип, който не е привързан по никакъв метод с тях . Икономическите аргументи са свързани с плановете които се извършват в общината. Те са по европейски и национални стратегии и със лично финансиране и са общо за над 42 млн. лева . За нашите мащаби това е сериозен запас и очевидно апетитите към бъдещото ръководство на тези средства не са дребни. “ Това съобщи през днешния ден краткотрайно отстраненият от длъжността кмет на Община Червен бряг инж. Данаил Вълов.
Той разясни, че в бъдеще ще приказва пред медиите като частно лице и изказванията му по никакъв метод няма да ангажират Община Червен бряг или друга институция . На 8 април е издал заповед, с която дефинира за изпълняващ длъжността кмет своята заместничка по филантропичните действия Вергиния Братанова. За тази заповед е осведомено управлението на Общинския съвет в Червен бряг.
Не се тормозя от никакви инспекции – аз съм един от кметовете, които най-вече са проверявани от разнообразни институции . Притесняват ме обаче периодите на инспекциите. Особено на инспекцията, която е дала мотив за моето премахване. То беше направено за да не преча на следствието. Никой обаче не споделя докога ще трае това следствие и по кое време ще ми бъде предявено обвиняването всъщност. Има разпореждане за привличането ми като обвинен, само че не са ми предявени обстоятелствата и доказателствата, които касаят възможното мое закононарушение. Нито аз, нито моите юристи сме се срещнали с материалите по възможното бъдещо дело. Затова си разрешавам посредством медиите да помоля органите които ме ревизират, в случай че обичат по-бързо да завършат инспекцията. Ако иска ми се повдига обвиняване, прокуратурата да го направи “, добави инж. Вълов.
Той разяснява цитирания в постановлението на прокуратурата член 282 от Наказателен кодекс, по който е притеглен като обвинен:
Този член е оповестен в Държавен вестник бр. 28 от 1982 година Излиза, че тогава тоталитарният режим у нас е имал либерален Наказателен кодекс . Не съм притеглен като обвинен по тази причина, че съм желал персонално да се покровителствам. Според постановлението, като съм отменил процедурата по възлагане на публичната поръчка за подготвяне и снабдяване на храна „ топъл обяд “ в Червен бряг и Койнаре, аз съм целял да причиня другиму щета – на „ Мастър-Пик “ ЕАД – София. Поръчката, която съм прекратил, е от май 2017 година Тази компания, която съгласно постановлението съм лишил от опцията да подписа контракт по публичната поръчка и да направи облага, не си е потърсила правата към този момент две години. Не е завела иск да оспори прекратяването на поръчката. Не е завела иск, че Общината й е нанесла имуществени или неимуществени вреди. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР