Причините, поради която може да се наложи поставянето на изкуствена

...
Причините, поради която може да се наложи поставянето на изкуствена
Коментари Харесай

Изкуствена става при кучето - какво трябва да знаем

Причините, заради която може да се наложи слагането на изкуствена става при кучетата са разнообразни, започвайки от пострадване или в резултат на болестта дисплазия на става при кучето. Тази патология нормално не визира дребните кученца, а може да се прояви едвам след 2 година на животното. Важно е да имате поради, че болестта е доста рисково и в случай че не се предприеме лекуване незабавно, тогава може да се стигне даже до цялостната загуба на двигателните функционалности на животното.

Изкуствена става при кучето - какво би трябвало да знаем

Именно това заболяван е едно от най-честите, заради които може да се наложи слагането на изкуствена става при кучета. Лечението се съчетава с консервативното, като е значимо питомеца да остане за известно време във ветеринарната клиника, до момента в който не се възвърне след интервенцията. При хирургичното лекуване на дисплазията се поставя изкуствена става, като несъмнено интервенцията минава под цялостната анестезия на кучето. Може да се наложи слагане на изкуствена става също по този начин, в случай че кучето ви е претърпяло някакъв случай, като падене от високо или е попаднало под кола.

С напредването на възрастта също може да се получи изхабяване на тази става, като след оперативното лекуване се постанова животното да остане в клиниката, с цел да се следи непрекъснато. Чисто анатомично тазобедрената става е една от най-големите, като точно на нея се пада главната тежест при ходенето, както на хората, по този начин и на животните. Тя е формирана от бедрена глава и окръгленан ямка. Нейната непоклатимост се подсигурява от множеството сухожилия, само че все пак тази става може елементарно да бъде засегната и това да стане повода за нейната промяна с изкуствена.

Преди да се предприеме това, ще се извърши подробна диагностика, а също по този начин ще се прегледа самото животно, т.е. дали се на постанова в действителност слагането на изкуствена става. Задължително се прави рентген, като по този начин ще може да се оцени по-добре степента на нейното увреждане. Също по този начин ще се вземе кръв за цялостна кръвна картина, което е част от общоприетата диагностика. Важна е да се има поради и възрастта на животното, защото в случай че кучето е доста огромно или има някакво съществено кучешко заболяване, тогава може да е рисково предприемането на интервенцията.

Поставянето на изкуствена става при кучето е общоприета и рутинна процедура, само че както и всяка хирургична интервенция, по този начин и тук си има някои моменти, които е значимо да се вземат поради, с цел да премине интервенцията добре и да няма някакви затруднения за животното. Именно по тази причина е доста значимо постоянно да водите любимеца си на профилактични прегледи, като по този начин всяко едно отклоняване от нормата в здравословното му положение може да бъде видяна в начален етап, когато е доста по-лесно самото лекуване.

 Кучето има потребност от постоянни прегледи

Когато приказваме за проблеми със ставите при кучетата, не можем да не споменем и че някои породи са по-предразположени от други. Такива да вземем за пример са: Голдън ретривър, Лабрадор, Немска овчарка, Мастиф, Санбернар, Немски дог и др.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР