Причини за масовите демонстрации стана участието на руска делегация в

...
Причини за масовите демонстрации стана участието на руска делегация в
Коментари Харесай

Най-малко 70 души пострадаха при протести и сблъсъци в Грузия

Причини за всеобщите демонстрации стана присъединяване на съветска делегация в Междупарламентарна асамблея на Православието.
Със сълзотворен газ, гумени патрони и водни оръдия бяха разпръснати хилядите стачкуващи, които щурмуваха грузинския парламент. В опита си да пробият полицейския кордон, протестиращите замеряха силите на реда с бутилки и измъкнаха щитове от ръцете на някои служителите на реда.
Гневът в Тбилиси беше предизвикан от визитата на съветски народен представител, който зае председателското място в пленарната зала по време на среща, отдадена на религиозни и политически въпроси, и направи послание на съветски.
Протестиращите нощес желаеха и оставката на ръководителя на законодателния орган Иракли Кобахидзе. За през днешния ден също има апели за митинги.
Руското въздействие в Грузия е изключително чувсвителна тематика. Тбилиси и Москва нямат дипломатически връзки, откогато водиха къса война през 2008 година, а по-късно Москва призна независимостта на два разколнически района, Южна Осетия и Абхазия, където в този момент са ситуирани съветски войски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР