Причината за високата смъртност на заразените с коронавирус в Италия

...
Причината за високата смъртност на заразените с коронавирус в Италия
Коментари Харесай

Вижте причините за високата смъртност в Италия на заразените с коронавирус

Причината за високата смъртност на инфектираните с ковид в Италия са демографските характерности на страната, където огромна част от популацията попада върху по-старото потомство, както и система за тестване, която включва инспекция единствено на пациенти с изразени признаци. Тази позиция беше изразена в неделя от италианския вестник Corriere della Sera.
По отношение на броя на смъртните случаи Италия изпревари Китай, както и Иран и Южна Корея дружно. Въз основа на всекидневно оповестените данни смъртността в Италия доближава 9% (до 12% в северния район на Ломбардия), в съпоставяне със междинна смъртност от 3,8% в Китай (5,8% в Ухан и 0,7% в останалата част на Китай).
Според Corriere della Sera, тези числа не отразяват действителната степен на болестта, защото Италия е трансформирала тактиката си за тестване с развиването на епидемията. В първите случаи след 21 февруари, когато в дребното градче Кодоньо в региона на Ломбардия (и в това време в още по-малкото село Вод в прилежащото Венето) бе намерено локално огнище, бяха направени проби за всички тези, които имаха контакт със инфектирани хора. С увеличението на броя на инфекциите, а също и заради неналичието на материали и личен състав, беше решено да се тестват за ковид единствено хора с явни и много тежки признаци.
И най-после, изданието отбелязва, че като заболяване, засягащо основно дихателните пътища, множествената гибел може да демонстрира общото положение на белите дробове в популацията. В тази връзка можем да приказваме за неподходящата екологична обстановка през последните години в огромните градове в Северна Италия, където индикаторите за допустимото наличие на нездравословни частици в атмосферата бяха доста надвишени. Не последният фактор се назовава тютюнопушене: специалистите видяха, че в най-тежките случаи пациентите постоянно са пушачи.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР