Причината за строгите мерки от пролетта е пандемичната ситуация в

...
Причината за строгите мерки от пролетта е пандемичната ситуация в
Коментари Харесай

Наш здравен консултант към ООН очаква по-висока смъртност от COVID-19

Причината за строгите ограничения от пролетта е пандемичната обстановка в целия свят. Идеята беше да се ограничи вносът на клъстери от чужбина – важеше за всички страни, само че тази концепция не се реализира. Същевременно това засегна доста стопанската система. Това съобщи доктор Велислава Петрова, вирусолог в Университета на Кеймбридж и съветник към Организация на обединените нации.
Петрова изясни и, че в този момент хората гледат данни за по-малка смъртност и това ги успокоява, само че тя предвижда, че след известно време смъртността ще се усили, тъй като по-младите хора, които в този момент се заразяват повече, се срещат с по-възрастни хора и това ще се отрази. Смъртността е от 3 до 15 пъти по-висока от грипа при другите възрастови групи, предизвести лекарят.
 Учени: Черният пипер понижава интензивността на ковид Учени: Черният пипер понижава интензивността на ковид
Веществото пиперин, което се съдържа в черния пипер, е в положение да блокира действието на части от ковид SARS-CoV-2, които са...
Същевременно Петрова разказа обстановката в Швейцария, където се намира, по този начин – през последните месеци не е имало кой знае какъв брой строги ограничения и надлежно в този момент хората не желаят да се връщат към прецизни ограничавания.
По въпроса с маските, Петрова изясни, че първоначално СЗО не е заела твърда позиция, тъй като не е имало задоволително маски и задоволително научни данни дали работят. Вече има и маски, и доказателства, че пазят, увери докторът.
За така наречен групов имунитет Петрова не поддържа тази тактика, тъй като няма гаранция, че ще проработи – към този момент има публично доказани случаи за наново заразяване, въпреки че до момента всичките са с друг вариант на вируса.
За БЦЖ имунизацията доктор Петрова изясни, че още няма задоволително необятни изследвания по какъв начин тъкмо работи при ковид, само че се смята, че обезпечава реактивност и оказва помощ на имунната система в известна степен. А за " Ремдесивир " оценката на лекаря е, че има положителни мнения.
 Коронавирусът по света Коронавирусът по света
Потвърдените случаи на ковид (болестта COVID-19) в международен мащаб са към този момент сред 38 426 373 и 38 743 864 съгласно американ...
Има пандемия от неправилна информация и тя е основана на боязън, съмнение и отвращение, че ще имаме дискомфорт в всекидневието, заключи доктор Петрова.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР