Причината за срутването на автомобилния мост на магистрала А10 в

...
Причината за срутването на автомобилния мост на магистрала А10 в
Коментари Харесай

Първа версия за трагедията с моста и много загинали в Генуа

Причината за сриването на автомобилния мост на автомагистрала А10 в италианския град Генуа са съществени дефекти в настоящото обслужване. Това съобщи министърът на превоза и инфраструктурата на Италия Данило Тонинели.

В резултат на нещастието, по последни данни, са починали към 30 души. Десетима са оповестени за безследно изчезнали. При това управляващите декларират, че броят на жертвите " може значително да нарасне ", оповестява Блиц.

" Като жител на Италия, за мен е доста тъжно да установявам, че за настоящото обслужване са били положени незадоволителни старания. Случилото се, за жалост, свидетелства за това ", сподели Тонинели в ефира на италианския канал Rai. По думите му, сходни нещастия не би трябвало да се случват в " цивилизована страна като Италия ". 
 

" Техническото обслужване би трябвало да бъде над всичко. Онзи, който ще бъде измамен под отговорност за случилото се, ще би трябвало напълно да си заплати. Но към този момент е прибързано да се приказва за това ", акцентира министърът. 

Тонинели изключи версията, че сриването на моста може да е породено от действия, протичали към обекта напоследък. 

Компанията Autostrade per l`Italia, която се занимава с ръководството и поддръжката на автомобилните пътища в страната, съобщи, че по време на нещастието на моста в Генуа е текли ремонтни действия. При това шефът на компанията Джовани Кастелучи опроверга информацията, че структурата е била в рисково положение.  

Рухналият мост е издигнат през 60-те години на предишния век. През 2016 година той е бил реконструиран. Потребители в обществените мрежи настояват, че структурата непрекъснато се е намирала в ремонт.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР