Причината за срива били 4 дефектирали диска“В такава кризисна ситуация,

...
Причината за срива били 4 дефектирали диска“В такава кризисна ситуация,
Коментари Харесай

Шефката на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова: Не е време за оставка, необходима съм

Причината за срутва били 4 дефектирали диска


“В такава спешна обстановка, аз за жалост, съм нужна тук (б.р. Начело на Агенцията по вписванията), а не на друго място. Трябва да бъда на работното си място. Трябва да съгласувам процесите, като единствения представител на Агенцията сега. Когато пристигна време за оставки ще схванат всички. Това е едно политическо решение, само че не е предмет на диалога сега ”. Така отговори на въпрос на “Труд ” по кое време ще подаде оставка шефът на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова.

Тя свика конференция, която стартира с опрощение. “Извинявам се на всички, тъй като наранени от срутва са всички жители на страната ”.

“Искам да ви оповестя и част от хубави вести, които имаме. В 5.40 започва част от функционалността на Търговския указател, т.е. опцията за правене на информации по настоящо положение ”, сподели още Даскалова.

“Причините довели до това, което се случи, от което апропо не е застрахован безусловно никой – нито администрация, нито частен консуматор, за жалост, колкото и наивно да звучи, случват се такива неща. Мащабът на това, което се е случило е огромен, оттук насетне самата страна подхваща ограничения и Държавна организация “Електронно ръководство ще има отчет, какво и по какъв начин ще се подхваща като орган осъществяващ надзор върху електронните системи. Причините, анализът – какво се е случило за какво се е стигнало дотук, занапред предстоят ”, увери юристката.

Даскалова разгласи, че по-рано от другата седмица не може да се ангажира със период по кое време ще бъде възобновен в цялостен размер Търговският указател.

Възстановяването на масивите се следи от ДАНС и ГДБОП. “Манипулация и изгубване на данни не е допустимо ”, безапелационна бе Даскалова. Тя заяви, че са дефектирали 4 диска, че IT експертите работят непрекъснато и най-важното е да се възвърне системата.

Даскалова сподели и че аварийният център в Шумен, който в никакъв случай не е заработвал, може би работи.

Проверка


Доклад предлага дисциплинарно наказване

 Факсимиле от предлагането за наказване на Даскалова Факсимиле от предлагането за наказване на Даскалова
През декември месец предходната година Инспекторатът на правосъдното министерство е направил инспекция на шефа на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова. Повод е бил сигнал против нея от Гергана Пейчевска, която била уволнена от Даскалова. В него тя твърди, че не са подхванати дейности за осъществяване на състезания за назначение на длъжностни лица по Закона за комерсиалния указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел. Посочено е, че през декември чиновници на Агенцията са полагали ексклузивен труд, което е вид за разпределение на пари в края на годината. Твърди се, че Даскалова е издавала нареждания какво да се постанови по партидата на съответна компания. Проверката на инспектората приключва с предложение за дисциплинарно наказване на Даскалова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР