Причината за смъртта на Сергей Хрушчов - син на покойния

...
Причината за смъртта на Сергей Хрушчов - син на покойния
Коментари Харесай

Сергей Хрушчов, синът на бившия съветски лидер, е починал в САЩ от огнестрелна рана в главата

Причината за гибелта на Сергей Хрушчов - наследник на починалия някогашен руски водач от интервала на Студената война Никита Хрушчов, е огнестрелна рана в главата, заяви представител на съдебно-медицинската работа на американския щат Роуд Айлънд, представен от Асошиейтед прес. От локалната полиция обаче оповестиха, че няма данни за насилствена гибел.

Хрушчов-младши бе открит мъртъв в дома си в Кранстън, щата Роуд Айлънд, предишния четвъртък. Той бе на 84 година Сергей Хрушчов и брачната половинка му Валентина получиха американско поданство през 1999 година Именно тя е повикала в четвъртък сутринта полицията, която е установила гибелта му на място в дома.

Сергей Хрушчов е роден в Москва през 1935 година Той бе ракетен специалист в Съветския съюз. През 1959 година съпровождаше татко си при историческото му посещаване в Съединени американски щати. През 1963 година, когато татко му още беше на власт (до 1964 г.), бе почетен със звание Герой на социалистическия труд, стана и лауреат на Ленинска премия, напомня ТАСС.

През 1991 година той и фамилията му се реалокираха в Съединени американски щати, където Сергей Хрушчов стартира да чете лекции по интервала на Студената война в университета " Браун " в Провидънс, щата Роуд Айлънд.

" Чувствам се като новороден, стартирам нов живот ", сподели той пред АП, откакто постави клетва като жител на Съединени американски щати. В друго изявление той сподели, че се надява, че татко му, който умря през 1971 година, би подкрепил неговото американско поданство. " В последна сметка аз не съм избягал от родината си ", означи Хрушчов-младши.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР