Причината за смъртта на пациентката от Пловдив, която е потърсила

...
Причината за смъртта на пациентката от Пловдив, която е потърсила
Коментари Харесай

Стана ясно защо е починала 49-г. пловдивчанка, на която 5 болници отказаха лечение

Причината за гибелта на пациентката от Пловдив, която е потърсила помощ в 5 лечебни заведения е прекъсване на сърцето и дихателна непълнота. Тези данни са написани в епикризата. За страдание тя е имала съпътстващо хронично заболяване, което също е оказало влияние върху общото й положение. Това съобщи шефът на МБАЛ "Св. Пантелеймон " доктор Константин Сапунджиев, написа.

Именно в това лечебно заведение са били и последните минути живот на пациентката.

Жената е докарана на 10-и октомври сутринта от автомобил на Спешна помощ в тежко положение с двустранна вирусна пневмония и след хоспитализирането й е почнало съответно лекуване. За страдание същия ден следобяд е настъпил леталният излаз, описа медикът.

Д-р Сапунджиев добави, че в болница "Св. Пантелеймон " има КОВИД поделение, което е цялостно с пациенти. Осигурени са всички нужни защитни средства и медикаменти. Остава обаче казусът с неналичието на личен състав.

По мотив предлагането на здравния министър в лечебните заведения да постъпват студенти по медицина в шести курс, с цел да оказват помощ в работата на медиците, шефът на болничното заведение акцентира, че са отворени за тях. "И в случай че това се случи би било отлично ", добави доктор Сапунджиев.

Лекарят не пропусна да призове пловдивчани да съблюдават разпоредбите за сигурност, тъй като коронавирус протича тежко и тайно и пациентите се лъжат, че са добре и в един миг за няколко дни се стига до доста тежко положение, което изходът за жалост е летален.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР